Logo
  • Nieuws
  • 30 juli 2015
  • Bron: Marktanalyse Inkoop Catering

Catering: wat is gezonde voeding?

Net als duurzame catering is ook de definitie van gezonde voeding allesbehalve
sluitend. Over wat gezonde voeding is, is geen consensus te vinden. Iedereen heeft
een mening over dit onderwerp en het is daarbij ook nog redelijk trendgevoelig. Feit is wel dat het steeds belangrijker wordt gevonden door consumenten.

Beeld Catering: wat is gezonde voeding?

Voor de Marktanalyse Inkoop Catering van FMM in samenwerking met
F-Fort gaven 121 respondenten (facility professionals) antwoord op de volgende stelling: 'De wensen en behoeften van werknemers ten aanzien van gezonde voeding sluiten goed aan op het beleid van mijn organisatie.'

Bijna 60 procent geeft aan het hier enigszins tot helemaal mee eens te zijn. Ruim een kwart is neutraal en bijna 20 procent is het hiermee oneens. Gezonde voeding kunnen we als een groeimarkt beschouwen als we de cijfers en meningen moeten geloven. Toch zien we niet in elk bedrijfsrestaurant alleen maar gezonde voeding.

Gezond versus ongezond, duur versus goedkoop

De kernvraag voor cateraars lijkt dan ook te zijn hoe men tot een uitgebalanceerd assortiment komt dat aan de vraag en portemonnee van iedereen voldoet. Producten die als ongezond worden beschouwd zijn veelal namelijk goedkoper dan als gezond beschouwde producten. Frisdrank is bijvoorbeeld nog steeds goedkoper dan een puur vruchtensapje.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform