Logo

FMM.nl is vanaf nu F-Facts.nl

  • Nieuws
  • 22 juni 2011

Albron levert maatwerk aan ziekenhuizen

Albron, de grootste onafhankelijke cateraar van Nederland, heeft haar wijze van dienstverlening aan ziekenhuizen onlangs onder de loep genomen. Dit heeft geresulteerd in een heel nieuwe visie op eten, drinken, boodschappen doen en cadeaus kopen in ziekenhuizen.

Beeld Albron levert maatwerk aan ziekenhuizen

Het voormalige dienstverleningsconcept is losgelaten, aangezien dat op een aantal punten gedateerd was, stelt Marc Verweij, businessmanager bij Albron. “Zowel de uitstraling in de ziekenhuizen als de samenwerkingsvormen die wij met ziekenhuizen hadden, waren aan herziening toe. Zo waren de meeste samenwerkingsvormen nog gebaseerd op de traditionele huurovereenkomst. Hierin konden conflicterende belangen optreden, bijvoorbeeld als een ziekenhuis zijn bezoekers gratis koffie wilde aanbieden, wat haaks staat op onze doelstellingen als cateraar.”

Het oude concept werd grondig geëvalueerd, onder meer door gesprekken met gasten. Hieruit is een nieuwe, moderne vorm van dienstverlening ontstaan. Verweij: “De samenwerkingsvorm is anders, en daarmee de dynamiek ook. We werken nu vaak samen met ziekenhuizen als partners in business, we delen dus de verantwoordelijkheid. Besluiten nemen we gezamenlijk en in alle openheid. We willen in de huid van ziekenhuizen kruipen. Gevolg voor ons is dat we als Albron minder herkenbaar zijn, en meer maatwerk leveren aan de ziekenhuizen.”

De rol die Albron voor de bezoeker in een ziekenhuis heeft, is ook uitgebreid onderzocht. Verweij: “We zijn ons heel bewust van de rol die wij hebben binnen een ziekenhuis. We zien dat een deel van de doelgroep naar ons toe komt om uitgebreid te zitten, zich even rust te gunnen binnen het ziekenhuis. Een ander deel heeft juist helemaal geen tijd en wil snel geholpen worden. Daar passen wij onze dienstverlening op aan. We hebben een apart gedeelte voor gasten die voldoende tijd hebben, en een gedeelte voor gasten die snel bijvoorbeeld een kop koffie willen halen. Ook laten we door middel van frontcooking mensen nu meer zien hoe we eten en drinken bereiden, concreet betekent dit dat de muurtjes van de keuken zijn verwijderd.”

Producttips