Logo
  • Nieuws
  • 8 januari 2020
  • Bron: Achmea

Achmea sinds 1 januari 100% rookvrij

Achmea is sinds 1 januari 2020 een rookvrije organisatie. Dit betekent dat roken in en om de Achmea-kantoren verboden is. Behalve voor zo’n 14.000 medewerkers geldt dat ook voor klanten, leveranciers en andere bezoekers. Achmea heeft vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden, Leusden, Tilburg en Zeist.

Beeld Achmea sinds 1 januari 100% rookvrij

“Een logische stap voor een organisatie die werkt aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving”, aldus Achmea-bestuursvoorzitter Willem van Duin. Hij kondigde Achmea Rookvrij begin 2019 aan tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Vanaf dat moment startte een uitgebreid programma, compleet met gratis stoppen-met-roken-trainingen waar partners en kinderen van collega’s ook welkom zijn.

Rookfaciliteiten verwijderd

Of collega’s roken in de privésituatie is natuurlijk hun eigen keuze, zegt Van Duin. “We bieden alleen geen rookgelegenheid meer in onze gezonde werkomgeving. Eind december vorig jaar zijn alle rookfaciliteiten op de Achmea-terreinen verwijderd. Collega’s die roken en daarvan af willen komen, blijven we natuurlijk zo goed mogelijk helpen. Dit jaar bieden we nog steeds gratis professionele stoppen-met-roken-cursussen aan. Iedereen die voor en bij ons werkt, kan meedoen, inclusief partners en huisgenoten.”

Het is de bedoeling van de overheid dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In 2022 volgt het bedrijfsleven.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform