Logo
  • Achtergrond
  • 31 mei 2021
  • -

Zorg voor een hygiënische werkomgeving met touch-free handdrogertechnologie van Dyson Airblade

Ruim een jaar nadat thuiswerken door de wereldwijde pandemie de norm werd, denken steeds meer mensen aan hun terugkeer naar kantoor. De focus ligt daarbij op gezond blijven en het minimaliseren van de risico’s. De vraag naar hygiënische werkplekken, inclusief gedeelde ruimtes zoals de sanitaire voorzieningen, stijgt.
Beeld Zorg voor een hygiënische werkomgeving met touch-free handdrogertechnologie van Dyson Airblade

"Deze pandemie is de grootste crisis van de moderne tijd. Onze manier van werken en onze houding ten opzichte van hygiëne zijn fundamenteel veranderd", aldus Alex Knox, VP Environmental Care bij Dyson. “Iedereen doet z’n best zo min mogelijk aan te raken en het schoonhouden van gemeenschappelijke ruimtes is belangrijker dan ooit. Om handen snel en hygiënisch te kunnen drogen, hebben wij een touch-free methode ontwikkeld die niet de onderhoudskosten en milieu-impact van papieren handdoekjes met zich meebrengt. Onze Dyson Airblade handdrogers zijn voorzien van HEPA-filters die 99,95% van de deeltjes, inclusief bacteriën en virussen, uit de lucht verwijderen.”

HEPA-filter

Naar schatting brengen we een derde van ons volwassen leven op het werk door. Zeker in het huidige klimaat is het van cruciaal belang dat we onze handen daar op een hygiënische manier kunnen wassen en drogen. Een effectieve, hygiënische droogmethode is essentieel om de verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan. Alle Dyson Airblade handdrogers hebben een HEPA-filter (‘High-Efficiency Particulate Air’), waardoor handen worden gedroogd met schone lucht - niet met vuile lucht. Daarnaast zijn ze geheel sensorgestuurd en touch-free, in tegenstelling tot sommige papierdispensers en drogers met een drukknop. De innovatieve time-of-flight-sensoren detecteren de handen en activeren de luchtstroom binnen een kwartseconde. De onderhoudskosten van elektrische handdrogers zijn tot 99% lager dan papieren doekjes en ook hebben ze tot 85% minder CO2-impact. Kortom, jethanddrogers zijn een veilige, kostenbesparende en hygiënische droogoplossing voor elke sanitaire ruimte. Zeker in een tijd waar werknemers terugkeren naar kantoor en een veilige werkomgeving van levensbelang is.

Onderzoek aerosolisatie

Vanwege de hernieuwde aandacht voor hygiëne, heeft Dyson het onafhankelijk laboratorium Airmid Healthgroup opdracht gegeven de effectiviteit van verschillende droogmethoden te onderzoeken in een realistische setting, dus na het afspoelen of goed wassen van de handen. De focus lag daarbij op aerosolisatie (de kans op verspreiding van kleine druppeltjes in de lucht), een veelbesproken onderwerp sinds het uitbreken van de pandemie.

Uit dit onderzoek komt naar voren dat de touch-free handdrogertechnologie van de Dyson Airblade een veilige en hygiënische oplossing is, zeker in vergelijking met papieren doekjes. Werkgevers en werknemers kunnen er dus vanuit gaan dat Dyson Airblade handdrogers uitstekend passen in een hygiënische toiletruimte.

“Bacteriën verspreiden zich tot 1000 keer sneller via vochtige handen dan via droge” aldus Dr. Salome Giao, Microbioloog bij Dyson. “Ons doel is om ervoor te zorgen dat mensen hun handen goed wassen én drogen - en om alle mythes rond aerosolisatie en handdrogers uit de wereld helpen.”

Wat is de studie en wat betekent het voor werknemers?

Dit nieuwe onderzoek ondersteunt het idee dat de Dyson Airblade een veilige en hygiënische manier is om handen te drogen. In de onafhankelijke studie werden handen afgespoeld met water (zonder zeep) of twintig seconden gewassen (met zeep), waarna ze werden gedroogd met jethanddrogers of met papier. Het doel was om het effect van de droogmethoden op de concentratie van aerosolen en bacteriën in de lucht te bepalen. De aerosolisatie van drogen met Dyson Airblade technologie is minimaal vergeleken met andere activiteiten, zoals lopen of het gebruik van een kraan. De resultaten laten zien dat het geen statistisch verschil maakt of de handen worden gedroogd met een papieren doekje of een Dyson Airblade.

Ook komt uit het onderzoek naar voren dat de toename van het aantal aerosolen en bacteriën na het drogen met papier of een Dyson Airblade handdrogers vergelijkbaar is. Door dit onderzoek wordt alle twijfel rond de droogmethodes dus van tafel geveegd. Daarnaast zijn Dyson handdrogers geheel sensorgestuurd, passend bij een tijd waarin we handcontactpunten, zoals dispensers, deurklinken, en bedieningsknoppen, het liefst mijden.

In 1978 raakte James Dyson gefrustreerd door de afnemende prestatie van zijn stofzuiger. Hij ontdekte dat de zak verstopt raakte met stof, waardoor de zuigkracht verminderde. Hij had in zijn bedrijf een systeem gebouwd waarin lucht en verfdeeltjes werden gescheiden door centrifugaalkrachten. Zou dat principe ook in een stofzuiger kunnen werken? 5 jaar en 5127 prototypes later had hij 's werelds eerste zakloze stofzuiger uitgevonden.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform