Logo
  • Achtergrond
  • 4 november 2021
  • CSU

Weten waar u staat binnen FM? Doe dan mee aan de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022

Wilt u weten hoe innovatieve toepassingen een bijdrage leveren aan facility management? En bent u benieuwd hoe u scoort ten opzichte van andere organisaties? Doe dan mee aan de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022.
Beeld Weten waar u staat binnen FM? Doe dan mee aan de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022

Wat zijn de onderwerpen op de agenda in 2022? Welke doelen en uitdagingen zijn er voor FM? En in welke mate spelen innovaties en duurzaamheid een rol in de Facility Experience? Dit onderzoekt CSU met de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022. Het onderzoek vindt voor het vierde jaar plaats en moet inzicht geven in hoe innovatieve toepassingen een bijdrage leveren aan facility management.

Corona heeft grote impact op facilitaire prioriteiten en innovaties. Vorig jaar stond de basiszorg voor fysieke en mentale gezondheid van medewerkers en klanten door corona voor 66% van de facilitair verantwoordelijken op 1. Zes op de tien richtte zich op veranderd gebouw- en ruimtegebruik, de helft op het faciliteren van goede (thuis)werkplekken. Niet vreemd dat de grootste stijger bij FM-diensten logistiek was. Deze ging van 47% naar 84%. De belangrijkste uitdaging voor 3 van de 4 facilitair verantwoordelijken was het omgaan met veranderingen, gevolgd door de veranderde functionaliteit en gebruik van het gebouw (43%) en onder andere werkplekinrichting (37%).

Innovaties en uitdagingen

“De pandemie daagt uit om met praktische aanpassingen te komen en wendbaar te zijn. Nieuwe technologieën en vooral samenwerkingen zijn daarom belangrijker dan ooit”, zei Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur van CSU na afloop van de benchmark van vorig jaar.

De grote vragen zijn nu: waar staat FM in deze technologieën en samenwerkingen en waar liggen de grootste uitdagingen voor het optimaliseren van de Facility Experience? Een optimale (eind)gebruikersbeleving is essentieel en moet het uitgangspunt zijn om te komen tot een juiste inrichting van: de fysieke omgeving, technologie, sociale omgeving en ondersteunende FM-processen.

Zet met de uitkomsten van het onderzoek de volgende stap in FM-innovatie

Wilt u weten wat uw positie ten opzichte van andere organisaties binnen FM is? En wilt u uw positie indien nodig verbeteren? Neem dan deel aan de benchmark.

Direct na het invullen van de online vragenlijst krijgt u inzicht in hoe uw antwoorden zich verhouden ten opzichte van vakgenoten. U weet dus binnen 10 minuten waar u staat. Het rapport met de complete resultaten van de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022 presenteert CSU begin februari.

CSU is vanuit 11 vestigingen landelijk actief in de schoonmaakbranche. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven, Utrecht en Den Haag. Voor diverse sectoren zoals zorg, onderwijs, leisure en kantoren is CSU al meer dan 50 jaar een gespecialiseerde schoonmaakpartner. CSU biedt werk aan ruim 16.000 mensen en is marktleider in Nederland. Duurzaamheid, goed werkgeverschap, hospitality en innovatie zijn belangrijke thema’s die in de bedrijfsvoering en diverse projecten terugkomen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform