Logo
  • Achtergrond
  • 28 juni 2018
  • Bron 3M

Medewerker het dak op? Houd de risico’s aangelijnd!

Komt het wel eens voor dat een dakdekker of medewerker het dak van uw gebouw op moet wegens onderhoudswerkzaamheden? Houd dan rekening met deze mogelijk risico's.
Beeld Medewerker het dak op? Houd de risico’s aangelijnd!
  • De toegangswegen voor het betreden en verlaten van het dak.
  • Onbeschermde randen, bijvoorbeeld de rand van het dak waar een medewerker naar beneden kan vallen.
  • Zwakke oppervlakken waar een medewerker doorheen kan vallen.
  • Vallende voorwerpen die andere medewerkers of omstanders kunnen verwonden of doden.

Als werken op hoogte onvermijdelijk is en andere vormen van bescherming niet mogelijk zijn, wordt er vaak op horizontale valstopsystemen vertrouwd. Dit is vooral belangrijk voor mensen die te maken hebben zijn met de vele aspecten van onderhoud aan gebouwen en op daken, waarbij ze grote risico’s lopen tijdens het uitoefenen van hun werk.

Veilige werkmethode

Veranderingen in de weersomstandigheden, kwetsbare dakbedekkingen, uitglijden, struikelen, wind, hellingshoek en gladde oppervlakken kunnen deze risico’s verhogen. Een veilige werkmethode is essentieel. Deze zorgt ervoor dat de voorschriften worden nageleefd en verzekert de veiligheid van alle medewerkers op het dak.

Download de whitepaper over het belang van dakveiligheid en wat u moet doen om de risico’s waar mogelijk te beperken en werknemers te beschermen. 

Meer informatie over veilig werken op daken kun je vinden op: www.3MSafety.nl/werkenopdaken

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform