Logo
  • Achtergrond
  • 16 januari 2019
  • Bron Fusernet ICT Services

De 8 smerigste elementen op kantoor

Wat zijn de smerigste dingen in de gemiddelde kantooromgeving? En hoe kunt u voorkomen dat medewerkers er iets door oplopen? De 8 meest onhygiënische elementen en tips om die schoon te houden voor u op een rij.
Beeld De 8 smerigste elementen op kantoor

Koffiemokken
Een gedeelde kast vol glazen, koffiekopjes en theemokken is mooi. Helaas blijken deze kopjes in de regle erg vies, ook na het afspoelen met heet water. TIP: laat medewerkers gebruik maken van een eigen mok.

Koptelefoons
Ook is het niet heel hygiënisch om een koptelefoon of oordopjes te delen met collega’s. De meeste koptelefoons zitten onder het zweet, oorsmeer en huidschilfers...

Pennen
'Kan ik even je pen lenen?' is een veelgevraagde vraag onder collega’s. Maar: kauwen op pennen doen enorm veel mensen zonder dat zij daar überhaupt over nadenken. Zodra jij deze pen leent, begin jij hier ook op te kauwen et cetera...

Koelkasten
De koelkast blijft een groot probleem op de werkvloer. Druipende tupperware-bakjes, beschimmelde pakken yoghurt en sandwiches waar paddenstoelen op groeien. Thuis bevat een koelkast gemiddeld al 7850 bacteriën, maar die wordt veel minder intensief gebruikt dan door u en uw collega’s op kantoor.

Toiletten
Het toilet blijft een zorgenkindje. Ruim de helft van de Nederlandse werknemers stelt het toiletbezoek liever uit, omdat zij zich ergeren aan vieze toiletten op hun werk. Je wilt niet weten hoeveel bacteriën zich hier bevinden.

Magnetrons
Bacteriën ontwikkelen zich in warmte en laat dat nou net de magnetron zijn. Let vooral op wanneer er gerechten met vlees bereid worden; als de magnetron daarna niet goed wordt schoongemaakt kunnen medewerkers er erg ziek van worden.

Toetsenborden

Een toetsenbord is een broedplaats voor bacteriën die kruimels, zweet, huidcellen en stof bevatten. Met de opkomst van Het Nieuwe Werken en flexplekken gebruiken meerdere mensen één toetsenbord. Toetsenborden kunnen het beste via speciale reiniging worden schoongemaakt.

Printers

Een kantoorprinter wordt door enorm veel verschillende personen gebruikt met een gemiddeld aantal aanrakingen van 300 per werkdag. Kortom, ook een bron van bacteriën.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform