Logo
  • Nieuws
  • 11 april 2022
  • Bron: NEN

Praktijkrichtlijn voor circulair ontwerp kantoor- en leeromgeving gepubliceerd

De Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 8313-2 ‘Circulaire kantoor- en leeromgeving – Deel 2: Circulair ontwerp’ is gepubliceerd. In dit deel van de NPR 8313-reeks wordt toegelicht hoe je tot een circulair ontwerp kunt komen voor ruimten binnen kantoren en schoolgebouwen. Veel informatie in deze NPR kan ook worden gebruikt voor het inrichten van thuiswerkplekken.

Beeld Praktijkrichtlijn voor circulair ontwerp kantoor- en leeromgeving gepubliceerd

NPR 8313-2 geeft handreikingen om een circulaire inrichting te realiseren van administratieve ruimten, kantoren en leeromgevingen. Het doel is om te verduidelijken wat een circulair ontwerp is en hoe een circulair ontwerp kan worden bereikt door het toepassen van verschillende ontwerpstrategieën.

Inhoud NPR 8313-reeks

De NPR 8313-reeks, Circulaire kantoor- en leeromgeving, bestaat uit:

Deel 1: Definities (2021)
Deel 2: Circulair Ontwerp (2022)
Deel 3: Meetmethodes (in ontwikkeling)

In deze praktijkrichtlijn betekent ‘inrichten’ ruimten binnen kantoren en schoolgebouwen geschikt maken voor ontmoeten, overleggen, presenteren, pauzeren en (beeldscherm-)werkzaamheden verrichten. Hieronder valt onder andere het volgende meubilair: bureaus, bureaustoelen, vergadertafels, vergaderstoelen, banken en fauteuils, akoestische wanden en room-in-room-oplossingen, bijbehorende werkplekaccessoires en onderwijsmeubilair. Veel van de informatie in deze praktijkrichtlijn is ook toepasbaar voor het inrichten en gebruik van zogenoemde thuiswerkplekken.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform