Logo
  • Nieuws
  • 2 mei 2022
  • Bron: IVVD Kennisplatform

Praktijkrichtlijn circulaire inrichting kantoor- en leeromgeving gepubliceerd

De Nederlandse Praktijkrichtlijn voor het circulair inrichting van kantoren en schoolgebouwen, de NPR 8313-2, is onlangs gepubliceerd. De richtlijn geeft opdrachtgevers en facilitair managers handreikingen om een circulaire inrichting te realiseren van administratieve ruimten in kantoren en leeromgevingen (ook thuiswerkplekken).

Beeld Praktijkrichtlijn circulaire inrichting kantoor- en leeromgeving gepubliceerd

In de nieuwe praktijkrichtlijn komen zaken als ergonomie, veiligheid, testmethoden en terminologie aan de orde. Er wordt hierbij gekeken naar allerhande zaken, van bureaustoelen en vergadertafels tot room-in-room-oplossingen en bijbehorende werkplekaccessoires. Ook is er in het document speciale aandacht voor onderwijsmeubilair. Veel van de informatie in deze praktijkrichtlijn is ook toepasbaar voor het inrichten en het gebruik van zogenoemde thuiswerkplekken.

De Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut verduidelijkt dat de praktijkrichtlijn geen NEN-norm is, maar een informatieve richtlijn zonder dat daar een normatief karakter aan gegeven mag worden. Toch is de richtlijn volgens het instituut een belangrijk handvat om inrichtingen meer circulair te ontwerpen.

Bron: IVVD Kennisplatform

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform