Logo
  • Nieuws
  • 30 januari 2019
  • Bron: Hogeschool Utrecht

Outstanding BREEAM voor nieuw gebouw Hogeschool Utrecht

Het nieuwe gebouw van Hogeschool Utrecht heeft het hoogste niveau, Outstanding, behaald op de schaal van BREEAM. De nieuwbouw van de HU is het eerste onderwijsgebouw dat dit predicaat heeft behaald. Het gebouw scoort op alle categorieën hoog en in het bijzonder op de toepassing van beplanting op de daken, de Warmte Koude Opslag, de zonnepanelen, de liften en de roltrappen.

Beeld Outstanding BREEAM voor nieuw gebouw Hogeschool Utrecht

Ook de HU-brede bijdragen zoals het mobiliteitsbeleid en de afvalscheiding zijn meegewogen en hebben punten opgeleverd. Doorslaggevend voor het totaal aantal punten om het Outstanding niveau te behalen zijn de geplaatste zonnepanelen op de bestaande gebouwen, waarmee de HU een flinke bijdrage levert aan de eigen energieopwekking.

Voor de HU zijn milieuvriendelijke gebouwen mede van belang door de samenwerking met studenten, medewerkers en partners aan een duurzame toekomst in economische, ecologische en sociale zin. Deze samenwerking gaat uit van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, die zich richten op thema’s als bestrijding van armoede, honger en klimaatverandering, stimuleren van vrede, gezondheid en welzijn, goed onderwijs, gelijke rechten, mensenrechten, schoon water, schone energie, werkgelegenheid, circulaire economie, duurzame stad, maatschappelijk verantwoord ondernemen en ecologische duurzaamheid (gezonde natuur onder en boven water).

LEES OOK: Hogeschool Utrecht is wendbaar en speelt met de huisvesting in op een onzekere toekomst

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform