Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2020
  • Bron: Royal HaskoningDHV

Kantorennetwerk Royal HaskoningDHV moet in 2035 Paris Proof zijn

In 2035 wil Royal HaskoningDHV wereldwijd het energiegebruik van haar circa 75 kantoren met tenminste twee derde verminderd hebben ten opzichte van het huidige gebruik en maakt het bedrijf alleen nog gebruik van hernieuwbare energie. Met deze belofte sluit het bedrijf zich aan bij een groeiende groep organisaties die zich committeert aan het Paris Proof-initiatief van Dutch Green Building Council voor een duurzaam gebouwde omgeving.

Beeld Kantorennetwerk Royal HaskoningDHV moet in 2035 Paris Proof zijn

"Er zijn nu concrete stappen nodig om de klimaatschade zoveel mogelijk te beperken," aldus Erik Oostwegel, CEO Royal HaskoningDHV. "Onze doelstelling is dat we ons energiegebruik in balans brengen met wat de aarde aan CO2 aan kan. We willen daarin het voortouw nemen en zetten in op een extra versnelling door al in 2035 onze gebouwen Paris Proof te hebben. We beginnen in Nederland en verleggen daarna onze focus naar de landen met een grote huisvestingsportefeuille, zoals onder meer het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika."

Routekaart

Frits Smedts, directeur huisvesting bij Royal HaskoningDHV: “Van de 12 gebouwen in Nederland voldoen onze kantoren in Amsterdam en Groningen nu al ruimschoots aan Paris Proof. Daar komt in 2024 het nieuwe kantoor in Delft bij, een gebouw uit 1912 dat we Paris Proof gaan renoveren.” Royal HaskoningDHV heeft een dynamische Routekaart Energietransitie Gebouwen ontwikkeld die organisaties in staat stelt om stapsgewijs toe te werken naar dit rantsoen. Smedts: “Met behulp van deze routekaart bepalen we nu voor onze eigen huisvesting welke energiebesparende maatregelen nodig zijn om onze Paris Proof-doelstellingen in 2035 te realiseren.”

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform