Logo
  • Nieuws
  • 4 februari 2021

Hoofdkantoor Aalberts hydronic flow control genomineerd voor duurzaamste gebouw ter wereld

Het nieuwe hoofdkantoor van Aalberts hydronic flow control (Flamco Group: Flamco en Comap) is genomineerd voor de BREEAM Awards 2021. Medio 2020 ontving Flamco Group het BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat voor het nieuwe kantoorgebouw aan de Fort Blauwkapel in Almere. “Daarnaast is het gebouwontwerp bijzonder doordat het geheel energieneutraal is, zowel de gebouwgebonden als de gebruikersgebonden installaties.”

Beeld Hoofdkantoor Aalberts hydronic flow control genomineerd voor duurzaamste gebouw ter wereld

“De nominatie is een erkenning dat wij met onze ambities een van de duurzaamste kantoorgebouwen ter wereld realiseren”, volgens Henk Robers, Chief Operational Officer van Flamco. “Als we winnen, is ons pand ontwerptechnisch overeenkomstig BREEAM-criteria een jaar lang het duurzaamste gebouw ter wereld.”

Het hoofdkantoor is genomineerd in de categorie Commercial Buildings - Design Stage, samen met vier andere gegadigden uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Een onafhankelijke jury heeft de shortlist samengesteld op basis van de hoogste BREEAM-beoordelingsprestaties en de bijzonderheid van projecten.

Kansrijke prestaties

Flamco Group scoorde volgens de BREEAM beoordelingsmethode met 90% uitzonderlijk hoog. Medio 2020 ontving Flamco Group het BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat voor het nieuwe kantoorgebouw aan de Fort Blauwkapel in Almere. “Daarnaast is het gebouwontwerp bijzonder doordat het geheel energieneutraal is, zowel de gebouwgebonden als de gebruikersgebonden installaties”, licht BREEAM-expert Tom Linneman van Linneman Bouw en Advies toe. Linneman, die Aalberts hfc begeleidt om zo duurzaam mogelijk te bouwen, heeft goede hoop dat zij door de combinatie van de hoge score en bijzonderheid wint.

De oplevering van de nieuwbouw vindt plaats in juni 2021.

Foto: Artist impression van het nieuwe hoofdkantoor van Aalberts hydronic flow control.
Fotocredit: Foto Flamco B.V.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform