Logo
  • Nieuws
  • 23 juli 2018
  • Bron: Events.nl

Herbouw Aviodome op schema

De herbouw van het voormalige Aviodome aan de snelweg A5 in Amsterdam-West is een nieuwe fase ingegaan nu de iconische koepel wind- en waterdicht is. De eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland is daarmee een stap dichterbij.

Beeld Herbouw Aviodome op schema

De locatie wordt begin november in gebruik genomen. Onlangs is de laatste hand gelegd aan de coating van de bijna 23 meter hoge koepel. Daarmee ligt de bouw precies op schema. In het Aviodome bevindt zich straks een grote plenaire zaal die ruimte biedt aan groepen tot 1.000 personen. Verder worden er 16 subzalen en moderne horecafaciliteiten gerealiseerd.

De herbouw van het voormalige luchtvaartmuseum is een schoolvoorbeeld van circulair bouwen. De koepel zelf werd in 2003 van de sloop gered en krijgt nu een tweede leven. Maar ook bijvoorbeeld de betonvloer (75% gerecycled granulaat), de kozijnen (uit een voormalig kantoor van de Belastingdienst) en de stoelen (gemaakt van oude koelkasten met behulp van een 3D-printer) zijn een slim staaltje hergebruik.

Lage CO2-footprint

Om te zorgen dat bezoekers straks comfortabel kunnen genieten van een congres of evenement, krijgt de koepel wel een upgrade met nieuwe duurzaamheidstechnieken. Geen gasaansluiting, maar een warmte-koudeopslaginstallatie die in de winter warmte uit de bodem haalt om de koepel op te verwarmen, in de zomer blijft het door het omgekeerde principe lekker koel binnen. Hoogwaardige isolatie van de glaspui, slimme klimaattechniek en zonnepanelen die de warmte-koudeopslaginstallatie aansturen maken van het Aviodome een locatie met een zeer lage CO2-footprint.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform