Logo
  • Nieuws
  • 20 mei 2021
  • Foto: Lea Rae / Shutterstock.com
  • Bron: Dutch Green Building Council

Framework voor circulaire bestaande gebouwen met meetbare indicatoren beschikbaar

Hoe kan het huidige vastgoed op circulaire wijze beheerd en gebruikt worden? En waar moeten we voor bestaande bouw nu de prioriteiten aan geven? Het nieuwe rapport 'Framework voor circulaire bestaande gebouwen' van Dutch Green Building Council (DGBC) geeft hier antwoord op. Het biedt een definitie voor een bestaand circulair gebouw en indicatoren om dit meetbaar te maken.

Beeld Framework voor circulaire bestaande gebouwen met meetbare indicatoren beschikbaar

Samen met Circle Economy, Metabolic, SGS Search, Alba Concepts en Valstar Simonis werkte DGBC aan dit framework voor circulaire bestaande gebouwen. Het framework is mede mogelijk gemaakt door de Laudes foundation, Bouwinvest en Schiphol.

Het is niet alleen toepasbaar voor BREEAM, maar ook voor gebouweigenaren, beleidsmakers en adviseurs. En het is bedoeld als inspiratiedocument voor de ontwikkeling van circulaire strategieën in andere projecten en programma’s om de bestaande gebouwde omgeving sneller circulair te maken aldus de initiatiefnemers.

“Dit framework geeft een duidelijke kapstok in een woud aan allerlei ontwikkelingen”, stelt Inge van Baardwijk, Schiphol. “Energie wordt al langer geborgd in meerjarige onderhoudsplannen. Circulariteit moet een veel grotere plek krijgen in MJOP. Het framework helpt daarbij.” Pam van de Klundert, Bouwinvest, vult aan: “Met het framework kunnen we voortborduren op bestaande processen. Dit framework biedt handvatten om aan de slag te gaan met circulariteit binnen alle facetten van het gebouwmanagement.”

Het rapport is hier te downloaden 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform