Logo
  • Nieuws
  • 4 december 2019
  • Bron: Dutch Green Building Council

Framework circulaire gebouwen BREEAM nu ook in het Nederlands beschikbaar

Na de lancering van de Engelse publicatie vorig jaar is nu ook de Nederlandse variant 'Framework voor circulaire gebouwen en circulaire Indicatoren voor BREEAM’ beschikbaar. In de publicatie is te lezen op welke wijze circulariteit in de bestaande systemen kan worden geïntegreerd en welke nieuwe circulaire indicatoren aan het duurzaamheidskeurmerk BREEAM kunnen worden toegevoegd.

Beeld Framework circulaire gebouwen BREEAM nu ook in het Nederlands beschikbaar

Met een expertgroep is bepaald welke indicatoren essentieel zijn om een gebouw op de mate van circulariteit te meten, waarvan zes indicatoren in meer detail zijn uitgewerkt. Het framework heeft twee doelen. Ten eerste is het bedoeld om belanghebbenden bij de overheid en het bedrijfsleven een raamwerk te bieden voor een strategische benadering van circulariteit in gebouwen. Het tweede doel is om de transitie naar een circulaire gebouwde omgeving te versnellen door voorstellen te doen voor indicatoren die mogelijk kunnen worden opgenomen in internationale standaarden voor duurzame gebouwen, zoals BREEAM.

De definities die in het framework worden gebruikt, sluiten aan bij de Nederlandse Transitieagenda voor circulair bouwen. Edwin van Noort, manager Ontwikkeling en Beheer bij Dutch Green Building Council, benadrukt het belang van de publicatie: “Dit rapport biedt een stabiele basis om meer circulariteit in BREEAM te integreren. Tegelijkertijd biedt het kansen om gezamenlijk nieuwe ervaringen met dit thema op te doen.”

Download hier het framework.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform