Logo
  • Nieuws
  • 20 december 2018
  • Bron: DGBC

Duurzaamheid gebouwde omgeving groeit gestaag

De World Green Building Council (WGBC) is vorig jaar opnieuw gegroeid. Twee nieuwe councils, en dus landen, hebben zich aangesloten: IJsland en China. Ook is het aantal gecertificeerde vierkante meters behoorlijk gegroeid zo meldt de Dutch Green Building Council.

Beeld Duurzaamheid gebouwde omgeving groeit gestaag

De World Green Building Center heeft een duidelijk doel voor ogen: globale transformatie van de gebouwde omgeving. Dat wordt per land uiteengezet door ‘lokale’ GBC’s, zoals DGBC in Nederland, GBGC in Ghana of CGBC in Colombia. Bestuursvoorzitter van WGBC Lisa Bate zijn al die lokale initiatieven onmisbaar. Zij noemt organisaties als DGBC ‘katalysatoren van de wereldwijde transformatie van de totale gebouwde omgeving’.

40% van de wereldkaart

Die wereldwijde transformatie is terug te zien in de cijfers. Inmiddels hebben de councils samen 2,65 miljard vierkante meter gecertificeerd. Met de aansluiting van IJsland en China heeft de World GBC inmiddels 68 aangesloten lokale councils en is de verwachting dat het aantal 'groene' vierkante meters snel groeit. De wereldkaart is daarmee voor 40% bedekt door lokale councils.  Samen hebben zij bijna 37 duizend participanten.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform