Logo
  • Nieuws
  • 20 april 2020
  • Bron: CFP Green Buildings

CFP Green buildings lanceert certificaat voor als kantoren weer open kunnen

Nu de tijd aanbreekt dat Corona-maatregelen afgebouwd gaan worden, zullen veel mensen weer terug willen naar kantoor. De belangrijkste vraag voor beheerders, facility managers en gebouweigenaren is hoe dit op een veilige manier gefaciliteerd kan worden. Het is duidelijk dat we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Daarom lanceert CFP Green Buildings het anderhalve meter certificaat.

Beeld CFP Green buildings lanceert certificaat voor als kantoren weer open kunnen

CFP Green Buildings is de aanbieder van de CSR-Manager online tools. Met deze tools zijn al meer dan 300.000 gebouwen en woningen duurzamer en gezonder gemaakt. Met de voorbereiding op de anderhalve meter-samenleving gaat CFP haar expertise en ervaring inzetten om alle werkplekken ‘anderhalve meter proof’ te maken.

Alle werkplekken anderhalve meter proof

De consultants van CFP gaan bedrijven ondersteunen om anderhalve meter proof te worden. Na een inventarisatie worden maatregelen geadviseerd om volledig aan de richtlijnen te voldoen. De focus ligt hierbij op het inrichten van werkplekken en vergaderplekken, zodat er altijd meer dan anderhalve meter afstand is tussen medewerkers. Ook de logistiek en routes in het gebouw worden geanalyseerd op het houden van afstand. Denk hierbij aan de entree, trappen, liften en gangen. De pantry’s en kantine zijn andere belangrijke locaties die anderhalve meter proof gemaakt moeten worden.

De investeringen zijn vaak beperkt om werkplekken anderhalve meter proof te maken. Het is meestal niet nodig om de hele inrichting te verbouwen of te vernieuwen. Veel maatregelen, zoals signing en afscheidingen, kunnen al toegepast worden met beperkte kosten. Hiermee is het mogelijk om medewerkers weer veilig terug te laten keren naar hun werk wanneer de corona-maatregelen versoepeld worden.

Zelf afstand creëren met de anderhalve meter app

Met de door CFP ontwikkelde app kunnen bedrijven zelf aan de slag met de nieuwe maatregelen. Bedrijven kunnen hun werkplekken inventariseren en bekijken welke maatregelen ze moeten nemen. Ook kunnen ze reeds genomen maatregelen toetsen en een onafhankelijke controle aanvragen om hun gebouw te certificeren.

Certificering door onafhankelijke instantie

Bedrijven die anderhalve meter proof zijn, kunnen hiervoor gecertificeerd worden door CFP. Hiermee introduceert CFP een onafhankelijk keurmerk, waarmee iedereen gebruik kan maken van een veilige werkplek, vastgesteld door een onafhankelijke instantie.

Tips en advies voor het kantoorleven in een nieuwe realiteit

De website Anderhalvemeterwerktbeter.nl helpt iedereen die op kantoor werkt - achter een bureau of de receptie, maar ook in de facilitaire dienst, schoonmaak en catering - om te gaan met de realiteit van samenwerken in de anderhalve-meter-economie. De site bevat onder andere praktische tips over de omgang met collega's en gasten, het schoonmaken van de werkplek, gebruik van openbare ruimtes, inrichting en routing van gebouwen en het 'corona-proof' inrichten van vergaderingen. Anderhalvemeterwerktbeter.nl is een initiatief van bouwens&.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform