Logo
  • Nieuws
  • 2 december 2020
  • Bron: ABN AMRO

ABN AMRO gaat kantoor Amsterdam-Zuidoost verduurzamen

ABN AMRO heeft plannen om het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas te verkopen en (deels) terug te huren. Ook gaat de bank het kantoor aan de Foppingadreef in Amsterdam-Zuidoost, dat nu dienst doet als tweede hoofdkantoor, verbouwen tot een ‘meer dan Paris-proof’ nieuwe thuisbasis voor ongeveer 10.800 medewerkers.

Beeld ABN AMRO gaat kantoor Amsterdam-Zuidoost verduurzamen

Het kantoor aan de Gustav Mahlerlaan wordt in 2021 in de verkoop gezet. Als onderdeel van de verkoop gaat de bank een deel van het gebouw terughuren om als officieel hoofdkantoor van ABN AMRO te dienen. De verbouwing van het kantoor aan de Foppingadreef bij station Amsterdam Bijlmer moet volgens de planning in 2025 klaar zijn. Tot die tijd zal de bank het gehele gebouw aan de Gustav Mahlerlaan blijven huren. Vervolgens zal de Foppingadreef fungeren als hoofdvestiging voor de meeste medewerkers die nu werken op het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas.

Duurzame werkplek

In samenwerking met vastgoedontwikkelaar EDGE en de oorspronkelijke architect van het gebouw, BroekBakema, gaat ABN AMRO het uit 1980 daterende kantoorgebouw aan de Foppingadreef in Amsterdam-Zuidoost ombouwen tot een hypermoderne, duurzame werkplek. De nieuwe ‘Foppingadreef’ zal 75% minder energie verbruiken dan het huidige gebouw. Het wordt meer dan alleen een plek om een laptop aan te sluiten en te gaan zitten werken; versneld door covid-19 wordt thuiswerken de nieuwe standaard. De nieuwe basis van ABN AMRO wordt een plek om ideeën uit te wisselen, collega’s te ontmoeten en over nieuwe diensten te brainstormen. En bovenal moet het een plek worden waar gezondheid en welzijn voorop staan.

Robert Swaak, CEO van ABN AMRO: “We zijn erg blij dat we nu eindelijk onze verbouwingsplannen kunnen presenteren voor onze basis in Amsterdam-Zuidoost. We hopen vele anderen te inspireren met dit icoon van duurzame huisvesting, zoals we in het verleden al deden met ons circulaire paviljoen Circl. Bovendien zal de nieuwe ‘Foppingadreef’ een inspirerende nieuwe werkplek worden voor het merendeel van onze collega’s.”

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform