Logo
  • Nieuws
  • 6 mei 2021
  • Foto: Broodje Pulled Aubergine - Betty's Kitchen
  • Bron: tudelft.nl

Restaurants Faculteit Bouwkunde TU Delft over op volledig vegetarisch aanbod

In 2030 wil de gehele TU Delft Campus CO2-neutraal en circulair zijn. Om dit te bereiken is er gestart met een grootschalig Climate Action Programma en is de eigen CO2-uitstoot gedetailleerd in kaart gebracht. De voedselconsumptie van studenten en medewerkers op de campus blijkt hierin het een na grootste aandeel te hebben.

Beeld Restaurants Faculteit Bouwkunde TU Delft over op volledig vegetarisch aanbod

Voedsel dat op de campus wordt genuttigd was in 2018 een van de drie grootste uitstoters van CO2 en andere broeikasgassen. “Als we serieus iets aan klimaatactie willen doen, moet dus ook ons voedselpatroon veranderen,” zegt Andy van den Dobbelsteen, coördinator duurzaamheid van de TU Delft. “De universiteit had altijd sterk vleesgeoriënteerde catering. Als we overschakelen naar een vegetarisch en veganistisch aanbod, dan scheelt dat meer dan de helft van de uitstoot ten gevolge van voedsel. Ik ben dus erg blij met het initiatief van Bouwkunde!”

Deze pilot start op de faculteit Bouwkunde omdat hier de vraag naar breder vegetarisch aanbod de afgelopen tijd sterk is toegenomen.

In samenwerking met cateraar CIRFOOD is gekeken hoe dit aanbod eruit kan zien, waarbij een goede prijs-kwaliteitverhouding een belangrijk aspect is. Ook is er gekeken welke andere kansen er zijn voor verduurzaming, bijvoorbeeld de verpakking van het eten en het bestek.

Nieuwe indeling voor doorstroom

Maar niet alleen het assortiment is anders. Ook zal er in het nieuwe collegejaar een pilot starten om een nieuwe indeling van het restaurant te testen. Om een breder assortiment aan te kunnen bieden en tegelijkertijd doorstroom te stimuleren zal in het voorste deel een ‘grab & go’ zone komen, waar je belegde broodjes en hartige snacks kunt meenemen. Het achterste gedeelte wordt zelfbediening, waar een breder aanbod aan bijvoorbeeld salades en warme maaltijden besteld kunnen worden.

Climate action programma

CO2-uitstoot TU Delft

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform