Logo
  • Nieuws
  • 31 juli 2014
  • Willem Dercksen

Recycling van led-verlichting stijgt gestaag

Het aantal deelnemers in de Stichting LightRec stijgt gestaag. LightRec Nederland is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van energiezuinige verlichting. Vooral producenten en importeurs van led-verlichting hebben zich aangemeld als deelnemer voor het inzamelsysteem.

Beeld Recycling van led-verlichting stijgt gestaag

Sinds januari 2014 hebben zich 22 nieuwe deelnemers aangemeld bij het inzamelsysteem, waarmee het totaal aantal deelnemers is gestegen naar 437. De toename komt mede door de algemeen verbindendverklaring (avv) voor verlichtingsproducenten die begin dit jaar van kracht werd. Deze avv verplicht producenten en importeurs van verlichting om zorg te dragen voor de recycling van de eigen producten door zich aan te sluiten bij het inzamelsysteem van LightRec. Voornaamste doel van de avv is zorgen dat zoveel mogelijk lampen en armaturen worden gerecycled. Daarmee wordt het milieu ontzien en kunnen grondstoffen opnieuw worden toegepast.

Nog niet alle producenten hebben daar gehoor aan gegeven, aldus Jeroen Bartels, manager van LightRec. “Als meer producenten zich aanmelden kunnen we de financiering van de inzameling en recycling van verlichting ook voor de toekomst garanderen. Zodat we zoveel mogelijk lampen en armaturen kunnen recyclen en schaarse grondstoffen kunnen behouden.”

Europese doelstelling

LightRec hoopt met de avv de nieuwe Europese doelstelling voor 2019 te halen: 85 procent inzameling en recycling van al het vrijkomende elektronisch afval (e-waste). Lightrec streeft dit doel na voor lampen.

Creëer de optimale werkomgeving

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace? Het marktevent 'The Great Workplace to be' geeft in één dag nieuwe inzichten, resultaten en innovaties om uw human capital optimaal te laten renderen. Meer informatie

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform