Logo
  • Nieuws
  • 3 december 2021

Pleidooi voor fossielvrije nieuwe leaseauto's vanaf 2025

a.s.r. heeft een pleidooi ondertekend voor scherpe doelen in het regeerakkoord voor mobiliteit zonder uitstoot. Nieuwe leaseauto’s zouden vanaf 2025 volledig op stroom of waterstof moeten rijden en nieuwe personenauto’s vanaf 2030, in lijn met het Klimaatakkoord. Bij a.s.r. rijden vanaf dit jaar al alle nieuwe leaseauto’s op stroom.

Beeld Pleidooi voor fossielvrije nieuwe leaseauto's vanaf 2025

a.s.r. is al geruime tijd deelnemer van de coalitie Anders Reizen, waar de gemeenschappelijke ambitie van bedrijven is om de CO2-uitstoot van zakelijk reizen in 2030 te halveren (ten opzichte van 2016). Veel van deze bedrijven hebben nu – net als a.s.r. – ook hun steun gegeven aan een ‘road to zero’-coalitie, met een pleidooi voor duidelijke doelen in het regeerakkoord voor mobiliteit zonder uitstoot.  

Om de klimaatdoelen te kunnen halen is forse groei van het aantal voertuigen zonder uitstoot noodzakelijk. Mobiliteit is verantwoordelijk voor 20% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Bijna de helft van die uitstoot is afkomstig van woon-werkverkeer van personen.

Elektrisch wagenpark

a.s.r. nam onlangs de grootste, bi-directionele laadgarage voor elektrische auto’s ter wereld in gebruik, waarin 250 elektrische auto’s van medewerkers tegelijkertijd kunnen worden opgeladen en ontladen (zie foto). De stroom voor de laadgarage wordt opgewekt door zonnepanelen. Andere initiatieven die bijdragen aan de CO2 doelstellingen zijn onder andere een fietsplan en een gunstig openbaar vervoeraanbod.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform