Logo
  • Nieuws
  • 30 maart 2021
  • Bron: Breeam.nl

Opnieuw Nederlands succes bij internationale BREEAM Awards

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: Nederlandse prijswinnaars tijdens de internationale BREEAM Awards. Dit keer vielen Triodos, Jumbo, Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund N.V., Adamasgroep Arnhem en W4Y in de prijzen.

Beeld Opnieuw Nederlands succes bij internationale BREEAM Awards

Triodos Bank De Reehorst (een ontwikkeling van Edge Technologies) een BREEAM Award in de categorie Commercial – Post construction in de wacht. Het nieuwe en bijzonder duurzame gebouw in Driebergen stond de afgelopen maanden in Nederland al geregeld in de schijnwerpers en kan nu dus ook op internationale erkenning rekenen.

Naast Triodos viel ook het Jumbo Nationaal Distributiecentrum Nieuwegein in de prijzen. Het distributiecentrum werd beloond met een BREEAM Award in de categorie Commercial – Design. Dat het distributiecentrum opviel is op zich niet verrassend; Jumbo ontving eerder een Nieuwbouw en Renovatie-ontwerpcertificaat met een score van maar liefst 100,18% voor het gebouw.

Responsible investment

Bij dit Nederlandse succes bleef het niet in Londen. Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund N.V. zag haar duurzaamheidsinspanningen beloond worden met een GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment Small Portfolio.

Assessoren van het jaar

Martin Springer van Adamasgroep Arnhem werd gekozen tot een van de Assessoren van het Jaar en W4Y Adviseurs had zelfs meerdere redenen voor een feestje. Na drie dagen BREEAM Awards werd Simon Hogenstijn eveneens gekroond tot een van de Assessoren van het Jaar en als klap op de vuurpijl ging W4Y er ook nog met de Professional Champion Award - M&E Engineer vandoor.

Beoordeling

Een deskundige jury beoordeelt jaarlijks de genomineerde de projecten aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM-score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Ook dit jaar had het publiek de mogelijkheid om te stemmen.

Bekijk hier alle winnaars en meer informatie over de BREEAM Awards.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform