Logo
  • Nieuws
  • 31 augustus 2020
  • Bron: RVO

Nieuw energielabel gebouwen vanaf 1 januari 2021: infographic

Vanaf 1 januari 2021 wordt ook het energielabel bepaald op basis van NTA 8800. Dit energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw.

Beeld Nieuw energielabel gebouwen vanaf 1 januari 2021: infographic

Daarnaast geeft het label inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van het gebouw.

Via onderstaande afbeelding kunt u de infographic NTA8800 bekijken. Hier vindt u meer informatie over het vernieuwde energielabel.

Verplichting energielabel

Wie een woning of gebouw oplevert, verkoopt of verhuurt, krijgt vanzelf te maken met het energielabel. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is. De manier waarop dit wordt bepaald, gaat per 1 januari 2021 veranderen. De labelletter op het energielabel wordt bepaald op basis van het primair fossiel energiegebruik in kWh per m² per jaar (kWh/m².jr). Het primair fossiel energiegebruik is de hoeveelheid fossiele energie die gebruikt wordt voor verwarming, koeling, warm tapwater en ventilatie.

Ga voor meer informatie over energielabel aanvragen en opstellen naar RVO.nl

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform