Logo
  • Nieuws
  • 9 oktober 2018
  • Bron: Overheid.nl

Internetconsultatie informatieplicht energiebesparing maatschappelijk vastgoed geopend

De internetconsultatie voor de nieuwe lijsten met voorgestelde erkende maatregelen in het kader van de Wet milieubeheer voor energiebesparing bij scholen, zorg, sport en kantoren is van start gegaan. Het gaat om de voorgestelde wijziging van bijlage 10 van de Activiteitenregeling milieubeheer. 

Beeld Internetconsultatie informatieplicht energiebesparing maatschappelijk vastgoed geopend

Dit voorstel wijzigt bijlage 10 bij de Activiteitenregeling waarin de erkende maatregelen voor energiebesparing staan waarmee invulling kan worden gegeven aan de energiebesparingsverplichting in artikel 2.15, eerste lid, van het Activiteitenbesluit milieubeheer.

De erkende maatregelen zijn een invulling van de bestaande energiebesparingsplicht uit artikel 2.15 van het Activiteitenbesluit. Ook zijn er nieuwe maatregelen opgenomen bij de actualisatie. Wanneer de EML-systematiek gevolgd wordt door een inrichting, zal de inrichting de nieuwe toepasselijke maatregelen eveneens moeten nemen om te voldoen aan zijn (bestaande) energiebesparingsplicht.

U kunt tot 3 november 2018 reageren op de nieuwe lijsten

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform