Logo
  • Nieuws
  • 13 juli 2021
  • Bron: CFP Green Buildings

Innovatie in verduurzaming: écht luchtzuiverende kamerplant

Onlangs hield CFP Green Buildings wederom de Innovatie Dragons Den. Negen partijen die de wereld willen verbeteren en verduurzamen met hun vernieuwingen gaven online een pitch. Een van de pitchers was Nick van Buijtenen. Samen met Thomas Baks sloot hij de tweede pitchronde af met Otree, een innovatieve plant die het Sick Building Syndrome tegengaat.

Beeld Innovatie in verduurzaming: écht luchtzuiverende kamerplant

“Doordat we gebouwen steeds beter isoleren en energiezuiniger maken, zitten ze potdicht”, aldus Van Buijtenen. “Dat betekent dat de lucht veel CO2 bevat bij slechte ventilatie en dat er meer en meer fijnstoffen in onze gebouwen komen. Daar willen we verandering in brengen met de Otree.” De innovatie werkt met een voorfilter en een ISO 16890 fijnstoffilter. “De lucht wordt actief door de potgrond geblazen en daardoor treedt verdamping op”, gaat Thomas verder. “Dat is goed om de lucht wat vochtiger te maken, zodat je geen last meer hebt van droge ogen. Bijzonder voor een plant is dat er een stekker aan zit. Met een plug and play principe sluit je hem aan, met een laag energieverbruik: 10 cent per dag.”

Lees en bekijk hier meer over de 8 andere pitches tijdens de Innovatie Dragons Den

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform