Logo
  • Nieuws
  • 3 juni 2022

Gemeente Enschede sluit 10-jarig contract voor energieneutraal maken van vastgoed

Over 20 jaar moeten alle gemeentegebouwen energieneutraal zijn. De gemeente heeft hiervoor zes partijen gecontracteerd die hen de komende 10 jaar gaan helpen.

Beeld Gemeente Enschede sluit 10-jarig contract voor energieneutraal maken van vastgoed

De afdeling Vastgoed heeft 122 gebouwen in bezit. Variërend van kantoren, sporthallen, kleedkamers, gymlokalen, wijkgebouwen en muziekcentra tot een schoorsteen. Het energieneutraal maken deze gebouwen vraagt maatwerk. Hiervoor heeft de gemeente specialistische kennis nodig van de gecontracteerde partijen. Met Homij, Hegeman, Dura Vermeer, Haafkes, Koopmans en Janssen de Jong is een raamcontract afgesloten. In mincompetities krijgen telkens vier partijen de kans om een opdracht binnen te halen. Wethouder Jeroen Diepemaat: “Het is voor het eerst dat we voor zo’n lange periode een contract afsluiten. Het energieneutraal maken van bestaande gebouwen is een redelijk nieuw werkveld. Onze partners hebben aangetoond al het nodige te doen op dit terrein.”

De komende jaren geeft de gemeente bij de begroting aan welke gebouwen jaarlijks aan bod komen.

Lees verder

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform