Logo
  • Nieuws
  • 25 januari 2019
  • Bron: FMN

FMN: facility managers een van de sleutels tot succes voor behalen klimaatdoelstellingen

Het facilitaire vakgebied heeft een belangrijke rol bij een duurzame en inclusieve werkomgeving. Deze boodschap stond centraal tijdens de nieuwjaarsreceptie van FMN.

Beeld FMN: facility managers een van de sleutels tot succes voor behalen klimaatdoelstellingen

Of er nu wel of geen klimaatakkoord komt, verduurzamingsvraagstukken gaan de komende jaren de facilitaire agenda bepalen. De opgave voor de gebouwde omgeving is enorm. En FM speelt een belangrijke rol in verduurzaming en energietransitie aldus FMN-voorzitter Natalie Hofman: “Facility managers gaan het verschil maken bij het overschakelen naar een circulaire economie en het gebruiken van meer hernieuwbare energiebronnen. En wij gaan hen daar – samen met onze Expertgroepen en partners zoals Facilicom Group – bij helpen."

Wegwijzer Afvalvrij Kantoor

In het jaarprogramma voor 2019 van FMN is duurzaamheid vanuit verschillende invalshoeken dan ook een van de terugkerende thema’s. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie vond de aftrap plaats en lanceerde Rijkswaterstaat in samenwerking met de FMN Expertgroep Circulaire & Inclusieve Economie de Wegwijzer Afvalvrij Kantoor. Deze wegwijzer is een handige tool voor elke facility manager die concreet aan de slag wil met het terugdringen van afval op kantoor. In de online-wegwijzer staan praktische tips en voorbeelden om kantoren afvalvrij te maken en bij te dragen aan een circulaire economie aldus Hofman.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform