Logo
  • Nieuws
  • 17 mei 2022
  • Bron: Dutch Green Building Council (DGBC)

Duurzaamheid steeds hoger op agenda: BREEAM-NL certificaten in 2021 verdubbeld

Het aantal behaalde BREEAM-NL certificaten is vorig jaar meer dan verdubbeld in vergelijking met 2020. Dat betekent dat in het tweede coronajaar op rij duurzaamheid steeds hoger op de agenda van veel bedrijven staat.

Beeld Duurzaamheid steeds hoger op agenda: BREEAM-NL certificaten in 2021 verdubbeld

Het eerste coronajaar kende al een stijging in het aantal BREEAM-NL certificaten, maar nu is dat nog eens verdubbeld.

Het merendeel van de BREEAM-NL In-Use certificaten is in 2021 voor winkels. Bij Nieuwbouw waren de industriële gebouwen in de meerderheid. In beide categorieën waren kantoren de op een na grootste groep. Kantoren blijven een groot aandeel hebben in het aantal behaalde certificaten. Verder waren er vier registraties en drie gecertificeerde projecten voor Gebied.

Vorig jaar kwamen er 151 BREEAM-NL Experts en -Assessoren bij en hebben 656 mensen met het online cursusaanbod hun diploma’s verlengd.

Bestaande gebouwen

Bekijk ook het volledige interactieve BREEAM-NL Jaaroverzicht 2021 en de bijbehorende data. Daarin staat bijvoorbeeld dat in 2021 het totaal aan gecertificeerd vloeroppervlak 28.049.247 m2 was. Waarbij het grootste aandeel ligt bij bestaande gebouwen in een BREEAM-NL In-Use certificering.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform