Logo
  • Nieuws
  • 11 januari 2022
  • Intrakoop

Beheer en onderhoud: 18 verduurzamingskansen uit pilot

Technische installaties voor verwarming, verkoeling en ventilatie zijn belangrijke energieverbruikers. Welke kansen zijn er om het onderhoud te verduurzamen? Naar aanleiding van pilots in de zorg komt Intrakoop samen met leden en andere experts tot 18 verduurzamingskansen.

Beeld Beheer en onderhoud: 18 verduurzamingskansen uit pilot

Hoe kunnen we in de zorg onnodig energieverbruik terugdringen en verspilling van materiaal tegen gaan door duurzaam beheer en onderhoud van bestaande installaties zoals verwarming, koeling en ventilatie? Zonder de kwaliteit van het binnenklimaat uit het oog te verliezen?

Samen met leden en andere experts is Intrakoop aan de slag gegaan. Met als resultaat een verduurzamingsmatrix met 18 actiepunten die je in je zorgorganisatie kunt gebruiken. Met weinig inspanning boek je al duurzaamheidswinst.

Parnassia Groep, ’s Heeren Loo en Zorggroep Tangenborgh hebben meegedaan aan de pilot om het beheer en onderhoud van technische installaties te verduurzamen. Zij delen hun uitdagingen, ervaringen en tips graag: 'Veel panden en diverse manieren waarop onderhoud is geregeld' 'Het begint met grip op zaken' en 'Start met de quick wins'. En ook over het bundelen en uitwisselen van kennis, het benutten van het vakmanschap van de hele keten, de aanpak, de praktische voorbeelden en het belang kennis te blijven delen om samen snel stappen te kunnen zetten in duurzaamheid. 

Bekijk op de site van Intrakoop de video over de ervaringen van de pilotdeelnemers.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform