Logo
  • Nieuws
  • 8 juli 2019
  • Bron: Green Business Club Amsterdam Zuidas

Bedrijven besparen in twee maanden 800.000 pagina’s door minder te printen

Van 1 april t/m 31 mei deden door heel het land twintig bedrijven mee met de PrintLess Contest van Green Business Club Nederland. Het doel van de competitie was om het papierverbruik binnen de bedrijven te reduceren, het bewustzijn van papierverbruik onder medewerkers te vergroten én een structurele gedragsverandering te bewerkstelligen.

Beeld Bedrijven besparen in twee maanden 800.000 pagina’s door minder te printen

Met een reductie van 45 procent, is De Nederlandse Financierings-maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) de grootste bespaarder én winnaar van de competitie. In totaal zijn er met de competitie 796.661 pagina’s printpapier bespaard. Omgerekend zijn dit ongeveer 96 bomen.

De winnaar werd gister tijdens de prijsuitreiking in Rotterdam bekend gemaakt. Willem van Leeuwen, Senior Facility Services Advisor bij FMO: “Als ontwikkelingsbank zetten wij ons iedere dag in om een bijdrage te leveren aan de twee grootste problemen waar de wereld mee kampt: klimaatverandering en ongelijkheid. Dit voeren we door in onze eigen bedrijfsvoering en in de investeringskeuzes die we maken. We focussen onze transacties bijvoorbeeld op Duurzaam Ontwikkelingsdoel 13 (Klimaatactie), onder andere via ons (her)bebossingsprogramma. De PrintLess Contest sluit naadloos aan op FMO’s visie op de verduurzaming van bedrijfsvoering. Onze printers staan standaard ingesteld op dubbelzijdig zwart-wit printen. Medewerkers kunnen kiezen voor een andere instelling maar moeten voor elke printopdracht iets extra’s doen. We zijn enorm trots op ons eigen FMO bos; een eervol symbool voor onze ambities op het gebied van bebossing en klimaatactie, en hopelijk een bron van inspiratie voor anderen.”

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform