Logo
  • Nieuws
  • 20 juli 2021

Aalberts hydronic flow control centraliseert activiteiten met focus op duurzaamheid

Aalberts hydronic flow control heeft in juni intrek genomen in haar nieuwe hoofdkantoor in Almere. De verhuizing maakt een forse uitbreiding en bundeling van haar bedrijfsactiviteiten mogelijk. Het multifunctionele gebouw, dat voldoet aan de BREEAM ‘Outstanding’ rating, huisvest niet alleen uitgebreide faciliteiten voor productie, logistiek en kantoren. Er is ook een nieuwe afdeling R&D en een hightech opleidingscentrum.

Beeld Aalberts hydronic flow control centraliseert activiteiten met focus op duurzaamheid

Met het nieuwe hoofdkantoor tilt de fabrikant van energie-efficiënte oplossingen haar werkstromen naar een hoger niveau: "Door verschillende locaties onder één dak te verenigen, verhogen we de algehele efficiëntie", zegt Executive Director Maarten van de Veen,. "Onze productie- en magazijnruimtes zijn nu veel groter tot profijt van onze klanten: Voortaan kunnen we een nog breder assortiment direct uit voorraad leveren." De centrale ligging in Europa zorgt ervoor dat de logistieke routes kort blijven.

Duurzaam gebouw met voorbeeldfunctie

Het nieuwe hoofdkantoor is voorzien van een state-of-the-art koel- en verwarmingsinstallatie, die veel comfort biedt, fossielvrije energie verbruikt en een maximale energie-efficiëntie biedt. Mede door deze voorziening kreeg het gebouw het predicaat ‘Outstanding’ van BREEAM.

Het hoofdkantoor herbergt ook een hightech trainingsfaciliteit om installateurs, gebouweigenaren en andere belanghebbenden op te leiden en bij te scholen over het gebruik van producten en over het upgraden van de duurzaamheid van verwarmings- en koelinstallaties. 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform