Logo
  • Achtergrond
  • 17 juni 2021
  • Bron: DGCB Foto: John Lewis Marshall

BREEAM: Vijf sterren voor Rijksmuseum

Sinds eind 2020 heeft het Rijksmuseum een vijfsterren BREEAM-certificaat. Waarvoor allemaal? Dutch Green Building Council kreeg een speciale privé-tour onder leiding van Karen Keeman (Hoofd Facilitair Bedrijf) en Brique Sibbing (Technisch Begeleider). ‘Zeker omdat dit een oud gebouw is zijn we daar echt wel trots op.’
Beeld BREEAM: Vijf sterren voor Rijksmuseum

Eind 2015 bleek het Rijksmuseum tijdens een nulmeting op twee sterren uit te komen. In 2016 ging het BREEAM-traject van start. In 2017 kwamen er twee sterren bij en in 2020 nog een ster waardoor het museum nu op vijf sterren staat. Om tot dit resultaat te komen is bijvoorbeeld het energiegebruik flink teruggebracht. Ook de komende jaren wil het museum alle soorten energie jaarlijks met twee procent verminderen. Daarnaast werd in 2019 ruim 16 procent minder gas verstookt dan het jaar ervoor. Ook het watergebruik en de hoeveelheid afval zijn de afgelopen jaren gereduceerd. Het waterverbruik per bezoeker is zelfs met 13 procent afgenomen.

Lees hier het hele interview

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform