Logo
  • Nieuws
  • 14 januari 2019
  • Iron Mountain

Inspelen op trends en ontwikkelingen in informatiebeheer

Gezien het razendsnelle tempo waarin technologie zich doorontwikkelt, zal ook informatiebeheer mee moeten veranderen. Inspelen op trends en ontwikkelingen in informatiebeheer is onvermijdelijk, zeker als u het optimale uit uw strategie wilt halen. Wat kunnen we in 2019 verwachten in de wereld van records en information management?

Beeld Inspelen op trends en ontwikkelingen in informatiebeheer

Informatiebeheer is een prioriteit

In de '2016-2017 Information Governance Benchmarking Survey' van Cohasset Associates en Arma International geeft 85% van de respondenten aan gebruik te maken van een informatiebeheer programma, maar slechts 25% dat er ook een strategie is ontwikkeld om de transformatie van informatiebeheer naar informatie governance/beleid mogelijk te maken.

Organisaties raken bedolven door de almaar groeiende informatieberg. Toch moeten bedrijven hun aanpak van archiefbeheer zien te stroomlijnen.

Automatisering en archiefbeheer

De steeds voortschrijdende technologische ontwikkelingen maken dat bedrijven oplossingen nodig hebben voor het beheer van de verschillende mediatypes en de wijzigende regelgeving. Een geautomatiseerde aanpak voor archief- en informatiebeheer zal bedrijven in staat stellen zich sneller aan te passen. Bedrijven doen er dan ook verstandig aan om automatisering op te nemen in hun informatie beleid, en ze zouden geautomatiseerde processen toe moeten passen op andere informatietypes.

Een bedrijfsbreed informatiebeleid

51% van de respondenten van de 2016-2017 Benchmarking Survey gaf aan dat een bedrijfsbreed informatiebeleid bij hen ofwel op komst was, ofwel een prioriteit. Een gevestigde informatiebeleid strategie beschermt een organisatie niet alleen tegen risico's, maar creëert ook waarde.

Traditioneel archiefbeheer zal altijd belangrijk blijven maar het is ook noodzakelijk om op de hoogte te zijn van trends en ontwikkelingen, en daarbij de veranderende vraag te blijven volgen. Professionalisering kan daarbij een groot verschil maken. Maak daarom scholing een integraal onderdeel van uw archief- en informatiebeheercultuur.

Alle medewerkers die zich bezig houden met archief- en informatiebeheer, zouden toegang moeten hebben tot informatie over de ontwikkelingen in de industrie. Aangezien Informatiebeleid afhankelijk is van goedkeuring van de stakeholders, is het verstandig om belangrijke stakeholders royaal kansen te bieden om meer over de huidige bedreigingen en kansen te leren. Informatiemanagers hebben mogelijk interesse om zich aan te sluiten bij de meer dan 150 gecertificeerde informatiebeleid-professionals.

Inspelen op archiefbeheer trends, levert uw organisatie veel voordeel in de toekomst.

Iron Mountain (NYSE: IRM) is wereldleider op het gebied van informatiebeheer en archiefopslag. De diensten die Iron Mountain biedt op het gebied van papieren en digitale informatiestromen, doen de kosten, risico´s en inefficiënties van klanten drastisch dalen.

Producttips

Ook interessant

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform