Logo
  • Achtergrond
  • 31 oktober 2018
  • Iron Mountain

Gelooft u nog in het papierloze kantoor?

Al jaren is het papierloze kantoor de heilige graal die door de industrie wordt nagestreefd. Toch het wil er maar niet van komen. Ondanks de enorme databerg die organisaties produceren blijkt papier essentieel in de bedrijfsvoering. Daarom blijven fysieke, papieren documenten op onze werkplekken een vertrouwd beeld. Er is ondertussen wel wat aan het veranderen.
Beeld Gelooft u nog in het papierloze kantoor?

alsmaar toenemende digitale informatiestroom is weliswaar onomkeerbaar. Maar feit is ook dat dat papier is ‘here to stay’.  Fysieke informatie wordt daarom naast digitale informatie integraal onderdeel van informatiemanagement. Dat moet ook wel door de toegenomen eisen als gevolg van scherpere wet- en regelgeving en de absolute noodzaak van informatieveiligheid. En het is nodig in het voortdurende streven naar efficiencyverbetering en kostenreductie. Daarom moeten organisaties volledige greep krijgen op hun totale gegevensopslag en informatiestromen, digitaal én fysiek.

Hybride dataopslag

Dat heeft al geleid tot een nieuwe woordcombinatie: hybride dataopslag, de gestructureerde opslag en toegankelijkheid van digitale data en fysieke documenten. Lange tijd stond informatiemanagement synoniem voor het beheer van digitale data. Maar door de toenemende noodzaak én het besef dat cruciale bedrijfsdata niet exclusief digitaal is, komt fysieke data ook in het bereik van informatiemanagement.

Dat blijkt wel voor de nodige hoofdbrekens te zorgen. Meer dan bij digitale data is fysieke data niet op één of enkele plaatsen gecentreerd. Documenten in alle soorten en maten zijn op alle werkplekken te vinden, én kwijt te raken. Een nachtmerrie voor informatieveiligheid, een complexe situatie voor compliancy.

Organisaties zijn zich in toenemende mate bewust van de noodzaak voor wat nu als hybride dataopslag wordt aangeduid. Maar veel organisaties zitten met de vraag hoe dat aan te pakken en te implementeren. De informatiebehoefte blijkt groot.

Virtueel event

Dat doet een beroep op de verantwoordelijkheid van gespecialiseerde marktpartijen. Iron Mountain neemt daarin nu het voortouw met een bijzonder initiatief. De wereldmarktleider in informatiemanagement services laat zien dat het kennisoverdracht serieus neemt en lanceert het volledig virtueel event “Physical meets digital”.

Dit internationale online event biedt in vier weken meer dan 16 virtuele, interactieve sessies met deskundigen, praktijkcases en panels rondom de toekomst van informatiemanagement. Zo helpt het event organisaties antwoorden te formuleren op prangende vragen rondom het beheren van fysieke en digitale informatie bij de steeds strengere wetgeving en de toenemende behoefte aan controle, toegang en zichtbaarheid over informatie.

Daarbij draait het om de toekomst van informatiemanagement bij steeds strengere wetgeving en toenemende behoefte aan controle, toegang en zichtbaarheid over de informatie. Met deskundigen, praktijkcases en panels helpt het event organisaties antwoorden te formuleren op prangende vragen rondom het beheren van fysieke en digitale informatie.

Admiraal de Ruyter Ziekenhuis

De online sessies zijn hoofdzakelijk in het Engels maar er is ook een Nederlands webinar: op 5 november staat de praktijkcase van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Zeeland centraal. In 2017 is ADRZ van start gegaan met het digitaliseren van de afdeling Oogheelkunde. Met als doel: het realiseren van één integraal digitaal dossier. Hoe heeft het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis dit grote digitale verandertraject aangepakt? De projectorganisatie deelt in dit webinar de lessons learned’.

U kunt kosteloos in schrijven voor het webinar over digitalisering bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en de andere online sessies over de toekomst van informatiemanagement op http://www.ironmountain.nl/resources/landing-pages/p/physical-meets-digital

Iron Mountain (NYSE: IRM) is wereldleider op het gebied van informatiebeheer en archiefopslag. De diensten die Iron Mountain biedt op het gebied van papieren en digitale informatiestromen, doen de kosten, risico´s en inefficiënties van klanten drastisch dalen.

Producttips

Ook interessant

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform