Logo
  • Nieuws
  • 4 juli 2017
  • Bron: TenderNed

Verbeteringen doorgevoerd in verplicht digitaal aanbesteden

Als gevolg van verplicht digitaal aanbesteden per 1 juli 2017 is er een nieuwe release met verbeteringen doorgevoerd op TenderNed. Daarnaast is innovatiepartnerschap nu als procedure beschikbaar en worden een aantal gebruikerswensen gerealiseerd.

Beeld Verbeteringen doorgevoerd in verplicht digitaal aanbesteden

Vanaf 1 juli 2017 is digitaal aanbesteden verplicht voor alle Europese aanbestedingen. Bij het aanmaken van een aanbesteding staat (onder Stap 5) de optie om de inschrijvingen digitaal te ontvangen nu standaard op ‘Ja, met TenderNed’. Deze functionele aanpassing geldt voor Europese én nationale aanbestedingen. De aanbestedende dienst behoudt de mogelijkheid een andere optie te selecteren.

Op het aankondigingenplatform staat achter de sluitingsdatum van een aanbesteding nu ook het exacte tijdstip. Bij een niet-openbare procedure kan dit de uiterlijke termijn zijn voor het indienen van de aanmelding of inschrijving, afhankelijk van de fase waarin de procedure zich bevindt. Bij andere procedures betreft het de uiterlijke termijn tot het indienen van de inschrijving. Deze toevoeging geldt ook voor de geïmporteerde aanbestedingen.

‘Ongeïnteresseerd’ wordt ‘Niet ingeschreven/aangemeld’

De statusnaam ‘Ongeïnteresseerd’ is gewijzigd naar ‘niet ingeschreven’ of ‘niet aangemeld. Deze statusnaam heeft betrekking op ondernemingen die zich niet hebben aangemeld of ingeschreven op een aanbesteding. De statusnaam is aangepast omdat die niet altijd representatief is voor de situatie (bijvoorbeeld wanneer een onderneming niet tijdig heeft kunnen inschrijven, maar wel degelijk geïnteresseerd is).

De vorig jaar nieuw geïntroduceerde procedure innovatiepartnerschap kunt u nu ook in TenderNed selecteren als procedure. Deze procedure volgt dezelfde stappen als de niet-openbare procedure. Ondernemingen hebben eerst de mogelijkheid om zich aan te melden, waarna de aanbestedende dienst een selectie maakt van gegadigden. De geselecteerde ondernemingen worden vervolgens uitgenodigd tot het doen van een inschrijving.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform