Logo
  • Nieuws
  • 29 januari 2018
  • Bron: BNR

Aanbestedingen: Europa start procedure tegen Defensie

Volgens de Europese Commissie trekt het ministerie van Defensie Nederlandse bedrijven voor bij aanbestedingen. Daarom start de Commissie een juridische procedure.

Beeld Aanbestedingen: Europa start procedure tegen Defensie

Voor grote orders bij ministeries moet een Europese aanbesteding worden uitgeschreven. Voor leveringen en diensten geldt voor het ministerie van Defensie hierbij een drempelwaarde van € 443.000. "Dat doet Defensie ook netjes maar daar koppelen ze allemaal randvoorwaarden aan," aldus verslaggever Jesse Pinster van BNR. De Europese Commissie noemt dat 'onrechtvaardige compensatieverplichtingen'.

Nederland is overigens niet het enige land dat zich niet aan de Europese aanbestedingsregels houdt. "In Denemarken zou hetzelfde spelen," weet Pinster. In Italië, Polen en Portugal gaan ze zelfs nog een stapje verder: "Daar vergeven ze contracten meteen aan Italiaanse, Poolse of Portugese bedrijven." Tegen deze landen is een vergelijkbare procedure gestart.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform