Logo
 • Nieuws
 • 27 december 2016
 • Bron: Office City

5 trends voor kantoorinrichting in 2017

Flexibel, gezond, ruimte voor ontspanning... Wat zijn de trends op het gebied van kantoorinrichting die in 2017 echt gaan doorzetten?

Beeld 5 trends voor kantoorinrichting in 2017
 1. Integratie van technologie op de werkplek
  Het netjes wegwerken van stroomkabels is een mooi begin, maar daar houdt de integratie niet op. De verwachting is dat we steeds meer werkplekken zien waar de technologie in verwerkt zit. Zoals bijvoorbeeld een draadloos oplaadstation voor een mobiele telefoon of tablet die in het bureau zit. Een bureau met een multimedia touchscreen erin verwerkt klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dit soort samensmeltingen zullen we het komende jaar steeds meer gaan zien.
 2. Echte tuinen op kantoor
  Het belang van groen in de werkomgeving is iets waar veel bedrijven inmiddels van op de hoogte zijn. De zuurstof in de planten zorgt voor een gezondere werkomgeving voor medewerkers en de kleur groen geeft een positief en energiek gevoel. Ook het komende jaar zullen we binnen in de kantoorruimte, meer ‘buiten’ tegenkomen. En dat gaat verder dan planten, want het komende jaar is kantoormeubilair dat gemaakt is van natuurlijke elementen zoals hout een echte hit. Ook de verticale tuin en het indoor kruidentuintje zullen we steeds vaker gaan zien.
 3. De flexibele inrichting
  Kantoorruimtes moeten steeds flexibeler zijn: het meubilair moet gemakkelijk te herschikken zijn en op meerdere manieren ingezet kunnen worden. Vooral bedrijven met een open kantoorruimte verwachten een hogere mate van flexibiliteit van hun meubilair. Verplaatsbare wanden, krukken die gemakkelijk meebewegen en te verplaatsen zijn, zit-sta bureaus, modulaire werkplekken en multifunctioneel meubilair zijn maar een aantal opties die het komende jaar aan populariteit zullen gaan winnen.
 4. Meer aandacht voor gezonde werknemers
  Bedrijven realiseren zich dat ergonomische bureaustoelen belangrijk zijn om hun medewerkers gezond te houden. Maar daar stopt het niet! Het komende jaar zullen bedrijven zich meer gaan bezighouden met het welzijn van hun medewerkers door bijvoorbeeld te kiezen voor zit-sta bureaus of een gezonde levensstijl te bevorderen, bijvoorbeeld door het goedkoop of gratis aanbieden van een sportschool abonnement of een sporthorloge.
 5. Meer ruimte voor ontspanning
  Hard werken wordt gecombineerd met relaxen op z’n tijd. Bedrijven houden hier rekening mee door speciale ruimtes in te richten waar medewerkers even kunnen relaxen of zich juist kunnen concentreren op een belangrijke taak. Het aantal zogenaamde ‘break-out rooms’ zagen we in het afgelopen jaar al toenemen, maar in 2017 zal het aantal kantoren met dit soort werk- en relaxplekken nog meer groeien. Eén van de belangrijkste redenen dat bedrijven dit soort plekken inrichten, is om een meer informele interactie en samenwerking tussen medewerkers te bevorderen. Dit kunnen bijvoorbeeld loungeruimtes, speelruimtes of een ruimte met verplaatsbare muren zijn.

LEES OOK: De 8 trends voor werkplekbeheer in 2017

 

Producttips