
Functie:Programma Manager Content
Na de studierichting Europese Studies te hebben afgerond aan de Universiteit van Amsterdam, heeft Peter van den Hout als journalist gewerkt bij Wegener, Adrem Uitgeverij en De Zaak. In maart 2007 is hij aan de slag gegaan als hoofdredacteur bij WEKA Business Media in Amsterdam, sinds juli 2017 MindCampus. Hier was hij naast hoofdredacteur van HR Praktijk en F-Facts, platform voor facility professionals, ook programmamanager voor de opleidingen van HR en F-Academy. Met ingang van 1 februari 2021 is hij Programma Manager Content bij SkillsTown, online opleider voor professionals.
Bijdragen
Opinie

De afgelopen maanden zijn organisaties - en facility professionals in het bijzonder - heel druk geweest met het aanpassen van kantoren voor de veilige terugkeer van medewerkers. Er is een indrukwekkende hoop werk verzet en de meeste kantoren zijn inmiddels coronaproof. Maar van het eindresultaat word ik helaas een beetje triest...
Opinie

Onlangs woonde ik een boeiend webinar bij over crisismanagement, dat werd gegeven door Jordie van Berkel van veranderspecialist F-Fort. Ze legde daarin uit welke fasen je doorloopt in een crisis: van voorbereiding en acute actie, naar stabilisatie, herstel en nazorg. Na de eerste fasen te zijn gepasseerd, zit FM nu in de stabilisatiefase van de coronacrisis. En dat betekent: voorbij die anderhalve meter kijken.
Opinie

Nu velen van ons de komende weken noodgedwongen vanuit huis moeten blijven werken, dringt de vraag zich steeds meer op. Wat is eigenlijk de functie en meerwaarde van een kantoorwerkplek? Een vraag waarop u als facility professional een antwoord moet kunnen formuleren. Iets om nu alvast over na te denken!
Opinie

Sinds vorige week leven we in Nederland in een totaal andere realiteit. Met grote impact op ons dagelijks leven en werken. Wat kunnen we de komende weken doen vanaf onze (thuis)werkplek? En wat gaat dit betekenen voor facility?
Opinie

Het zal niet als een verrassing zijn gekomen: duurzaamheid prijkt bovenaan de FM-agenda in het onlangs verschenen Benchmarkonderzoek Facilitaire Innovatie dat CSU voor het tweede jaar op rij uitvoerde onder bijna 170 organisaties. Opvallender is misschien dat duurzaamheid op plek drie staat op de directieagenda, respectievelijk na klant- en medewerkerstevredenheid. Laatstgenoemde twee onderwerpen stonden juist weer op plek 2 en 3 bij FM.
Opinie

Wat was 2019 voor een jaar? Ik denk dat vriend en vijand het er wel over eens zijn dat dit jaar in het teken heeft gestaan van duurzaamheid, het klimaat, de stikstofnorm… Ook het facilitaire vakgebied was dit jaar in de greep van ‘groen’.
Opinie

Iets meer dan de helft denkt dat de grootste facilitaire vernieuwingen gerealiseerd kunnen worden op het gebied van hospitality. Zo blijkt uit de Nationale benchmark facilitaire innovatie 2019 van CSU onder bijna 150 toonaangevende organisaties in ons land. Hierbij geeft 44 procent aan de beleving op regelmatige basis te meten en te verbeteren. In de meeste gevallen gebeurt dit via klant- en medewerkerstevredenheidsonderzoeken.
Opinie

Soms maak je van die dagen mee waarin de ene na de andere eyeopener zich aan je openbaart. De boostcamp ‘Stoppen met facilitair gedoe’, die we vanuit F-Academy organiseren, was zo’n dag. Trainer en coach Sander Jansen nam de deelnemers mee in een ontdekkingstocht langs het rode en groene brein, spiegelneuronen, muggen en roze olifanten, cirkels van invloed en primaire kuddes in veilige weilanden.
Opinie

Eens in de twee jaar doet Twynstra Gudde in opdracht van FMN onderzoek naar de trends in facility in Nederland. Niet verrassend eindigt duurzaamheid dit keer als belangrijkste trend bovenaan de lijst. Een kanttekening daarbij: een hoog ambitieniveau bij organisaties, maar het ontbreekt vaak nog aan concrete plannen. Daarmee wijkt u overigens niet af van het algemene landelijke beeld:-)
Opinie

De werkomgeving moet duurzaam (liefst circulair), flexibel, Agile, demontabel en natuurlijk betaalbaar zijn. Als je de berichten in de media en de geluiden uit het werkveld mag geloven, krijg je de indruk dat organisaties hun werkplekken continu aan het verbouwen zijn. Heb je net de boel prachtig ingericht, verandert de strategie van de organisatie of worden verschillende bedrijfsonderdelen ‘geïntegreerd'... Het is natuurlijk je werk, maar toch vraag je je wel eens af of het niet allemaal wat efficiënter en doordachter kan. Of gaan werkomgevingen tegenwoordig gewoon niet langer dan een paar jaar mee?