Logo
 • Persbericht
 • 21 april 2021
 • Prova Reiniging

Van een VT-wonen poging naar waarde verhoging

Tijd over en kriebelt het om het huis eens onder handen te nemen? Er zijn vele manieren om uw huis een leuke optater te geven die verder gaan dan een VT Wonen make-over. Steeds vaker gaan mensen aan de slag met de buiten- of ‘achterkant’ van het huis. Zo investeren meer en meer mensen in hun huis met verduurzaming of waarde verhoging tot gevolg. Zonnepanelen en isolering zijn populair, maar ook gevelreiniging werpt zijn vruchten af.  Misschien wat minder spannend, maar nét zo belangrijk. 

Beeld Van een VT-wonen poging naar waarde verhoging

Gevelreiniging: het ondergeschoven kindje

Gek eigenlijk dat we geneigd zijn om minder aandacht te schenken aan onderhoud in hetgeen waar we leven, dan aan onze auto’s. Dit terwijl tijdig onderhoud, zoals gevelreiniging, bijdraagt aan de levensduur van het huis. Bovendien zorgt het voor een frisse uitstraling en voorkomt het toekomstige schade. Een beetje zoals de auto door de wasstraat halen. Het reinigen van uw gevel is simpelweg het verwijderen van aanslag en vervuiling op de gevel. Oftewel: een grote schoonmaak van de buitenmuur.

De reinigingsmethoden

Voor u enthousiast aan de slag gaat met een borstel en emmer sop, is het goed om te weten dat er verschillende reinigingsmethoden bestaan. Elk soort vervuiling én beplating vraagt om een andere reinigingsmethode. Zo kan een eigen goed bedoelde schoonmaakpoging meer kwaad doen dan goed. Soms is er nu eenmaal een grondige en professionele aanpak nodig. Populaire professionele reinigingsmethoden zijn:

 • Gevelreiniging met stoom
  Een methode voor het verwijderen van lichte vervuiling. Denk hierbij aan algen, mos of resten van een klimop. Bij deze manier van reinigen wordt het water verhit en vervolgens onder hoge druk tegen de gevel gespoten. De vrijgekomen stoom zorgt ervoor dat het vuil loslaat.
   
 • Vocht- en nevelstralen
  Een methode waarbij geen verhit water, maar een mengsel van zand en water onder hoge druk tegen de gevel wordt gespoten. Krachtiger dan stoom en dus geschikt voor hardnekkig vuil. Of om de muur weer zijn originele kleur te geven.
   
 • Chemisch reinigen
  Het woord zegt het eigenlijk al: een chemisch reinigingsmiddel zorgt dat het aanwezige vuil oplost. Geschikt voor wanneer u last heeft van verfresten of roetaanslag op de buitenmuur.

Na reiniging komt bescherming

Professionele gevelreiniging heeft daarbij nog een groot voordeel: bescherming. Wanneer u zelf aan de slag gaat verwijdert u het vuil, maar beschermt u de muur niet. Professionals slaan twee vliegen in een klap door de buitenmuur te reinigen en vervolgens te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de muur vochtafstotend wordt én het vuil zich minder snel hecht. Begint het toch te kriebelen na maanden stilzitten? Dan kan een emmertje water en borstel voor het lichte vuil geen kwaad. Maar laten we de rest overlaten aan de professionals.

Producttips