Logo
  • Persbericht
  • 11 november 2015
  • Colliers
  • Bron: Persbericht

Tilburg University en Universiteit Utrecht winnen Facilitaire Benchmark Awards 2015

Rotterdam, 10 november 2015: gisteren werden voor de vierde keer de jaarlijkse Facilitaire Benchmark Awards uitgereikt. De prestigieuze prijzen werden dit jaar gewonnen door de facilitaire organisaties van Tilburg University en Universiteit Utrecht. Zij lieten volgens de jury respectievelijk de ‘Beste Integrale Prestatie’ en de ‘Meest Verbeterde Prestatie’ zien. Vorig jaar werden de Awards toegekend aan IBM Nederland en APG.

De winnaars werden bekendgemaakt tijdens BENCHMARK XL, het grootste benchmark event van Nederland, dat jaarlijks wordt georganiseerd door Colliers International Corporate Solutions en NFC Index Coöperatie. Het evenement heeft inmiddels een vaste plaats verworven in de agenda’s van benchmarkende professionals. Zo’n 100 relaties kwamen gisteren in Maarssen bij elkaar in een programma van wederzijds kennis delen, leren en verbeteren onder leiding van experts op tal van gebieden.

Tilburg University won de prijs voor de ‘Beste Integrale Prestatie’. De jury motiveerde haar oordeel als volgt:“Al een aantal jaar laat Tilburg University zien dat zij kostenbewust zijn en met een professioneel team aandacht hebben voor kwaliteit. Zij gaan actief met resultaten uit de benchmark aan de slag en hebben o.a. de facilitaire organisatie verbeterd in de afgelopen jaren. Tilburg University laat een zeer scherp ruimtegebruik zien wat de komende jaren, door het nieuwe meerjarig huisvestingsplan, nog verder zal verbeteren. Processen als gebouwen, onderhoud, energie en facility management laten kosten zien die ruim onder het gemiddelde van de markt zitten,zonder op kwaliteit in te boeten. Alle soft services vertonen een duidelijk dalende trend qua kosten ten opzichte van vorig jaar.”

Marcel van Ieperen, directeur General Services van Tilburg University is zeer ingenomen met de prijs: “We zijn er trots op dat we deze prijs hebben gewonnen De benchmark is een belangrijk instrument voor ons om de bedrijfsvoering nog verder te verbeteren. De award geeft aan dat we hierbij op de goede weg zijn. Het toekennen van deze award is voor alle medewerkers van Facility Services van Tilburg University een groot compliment.”

De overige genomineerden in deze categorie waren: IBM Nederland en Randstad. De prijs voor de ‘Meest Verbeterde Prestatie’ ging naar Universiteit Utrecht. In het juryrapport staat te lezen:
“Voor het derde jaar op rij laat Universiteit Utrecht een daling in de totale kosten zien, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De kosten voor onderhoud, energie en catering dalen al voor het derde jaar op rij. Universiteit Utrecht heeft de grootste universiteitscampus van Nederland. Toch blijft het efficiënt benutten van de beschikbare ruimte een
zeer belangrijk onderdeel van de totale facilitaire prestatie. Door de hoge bezetting en benutting laat Universiteit Utrecht ook hier een goede verbetering zien. Het constant inspelen op de veranderende behoeftes is wat Universiteit Utrecht goed doet.”

Ook Eddie Verzendaal, directeur Facilitair Service Centrum van Universiteit Utrecht reageert verheugd: “We zijn blij met deze award en het bewijst dat we het onderwijs en onderzoek bij de Universiteit Utrecht op een steeds efficiëntere manier ondersteunen, met blijvende zorg voor kwaliteit.” 

In deze categorie waren verder genomineerd: DLL (De Lage Landen) en Wageningen UR.

Producttips