Logo
  • Persbericht
  • 6 oktober 2015
  • CSU
  • Bron: Persbericht

1e Nationale MeewerkWeek daagt ondernemers uit op maatschappelijke verantwoordelijkheid

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 november vindt de 1e Nationale MeewerkWeek plaats. CEO’s, directies en managers gaan in deze week minimaal twee uur aan de slag op hun eigen werkvloer, naar de basis van de organisatie. Het initiatief past in de trend om meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ook levert meewerken in de primaire processen directie en management nieuwe inzichten op.

Beeld 1e Nationale MeewerkWeek daagt ondernemers uit op maatschappelijke verantwoordelijkheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat de laatste jaren hoog op de agenda in de boardrooms. Tegelijkertijd zoeken ondernemers vaak naar goede aanknopingspunten om hun maatschappelijke ambities in de praktijk tot uitdrukking te brengen. Het initiatief van de Nationale MeewerkWeek moet vooral de koplopers in MVO aanspreken. Het stelt bedrijven in staat om hun rol als voorloper een nieuw accent mee te geven.

Hogere productiviteit en lager ziekteverzuim

Deelnemen aan de 1e Nationale MeewerkWeek kan ondernemingen veel opleveren. Op de eerste plaats meer inzicht in de primaire processen van het bedrijf. Beleidsbepalers ervaren de interne efficiency met eigen ogen en krijgen meer mee van de cultuur op de werkvloer. Ook levert het goodwill op bij productiepersoneel. Die betrokkenheid draagt bij aan een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Daarmee past deelname aan de week goed in het MVO-beleid van veel ondernemers. De week is een initiatief van schoonmaakorganisatie CSU die al tien jaar lang een vergelijkbaar initiatief voor de kantoormedewerkers organiseert.

Meedoen?

Organisaties die meedoen kunnen rekenen op professionele ondersteuning, zoals een website, persberichten en interne promotie. Ook ontvangen zij na afloop een certificaat van deelname. Bij vragen of aanmelden neem contact op met het landelijke secretariaat: tel. 0413 285 278. Of ga naar: www.nationalemeewerkweek.nl.

CSU is vanuit 11 vestigingen landelijk actief in de schoonmaakbranche. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven, Utrecht en Den Haag. Voor diverse sectoren zoals zorg, onderwijs, leisure en kantoren is CSU al meer dan 50 jaar een gespecialiseerde schoonmaakpartner. CSU biedt werk aan ruim 16.000 mensen en is marktleider in Nederland. Duurzaamheid, goed werkgeverschap, hospitality en innovatie zijn belangrijke thema’s die in de bedrijfsvoering en diverse projecten terugkomen.

Producttips