Logo

Priva | Klimaatbeheersing

Voor een gezond binnenklimaat

In de gebouwde omgeving zorgen we met onze systemen voor een aangename werkomgeving waarin mens (en dier) betere prestaties leveren. Ziekteverzuim omlaag, arbeidsproductiviteit omhoog, minder energiegebruik en een lagere CO2 footprint. Moeten we nog uitleggen waarom veel gebouwen met Priva gebouwbeheersystemen zijn uitgerust?

We richten ons trouwens niet alleen op de bouwfase van een gebouw, maar ook op de ontwerp- en de exploitatiefase, de complete levenscyclus van een gebouw. Van concept tot daadwerkelijk gebruik dus. Waarbij duurzaamheid, welzijn en rendement centraal staan. Maar ook zijn we sterk in renovatieprojecten.

Wij zijn Priva. Wij maken producten en leveren diensten voor procesbeheer en klimaatbeheersing in de utiliteit, in de tuinbouw en in de industrie. Een internationaal familiebedrijf met zijn wortels in de Westlandse klei. Vruchtbare grond kennelijk, want we zijn uitgegroeid tot een wereldbedrijf. Een bedrijf met vestigingen en trainingscentra op alle continenten, van China tot Canada en van Mexico tot Scandinavië. En met ons dealer- en partnernetwerk zijn we vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Zo staan we dicht bij onze klanten, in dezelfde tijdzone: we weten de weg en we kennen de spraak! En dat werkt natuurlijk wel zo makkelijk!

Ons hoofdkwartier is de Priva Campus in De Lier (Nederland). Hier bedenken en produceren we behoorlijk innovatieve oplossingen voor duurzame klimaatbeheersing en procesbeheer in de tuinbouw en in de gebouwde omgeving. Met een R&D afdeling van wel 120 superslimme collega’s zijn we continu bezig om bestaande producten te verbeteren en nieuwe ideeën te bedenken voor onze klanten.

Waarom doen we dat?

Minder gebruik van schaarse natuurlijke hulpbronnen (water, energie) en meer opbrengst per m2. Wij geloven dat we daarmee echt een bijdrage kunnen leveren aan een aantal grote thema’s die hoog op de politieke wereldagenda staan: water, voedsel, klimaat, energie. Met onze ideeën over hoe we in de toekomst met bijvoorbeeld voedselproductie en verstedelijking om zouden moeten gaan, willen we graag een klein beetje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Urbanisatie, bodemvervuiling, energieverspilling, gebrek aan schoon (drink-)water: als we er niets tegen doen gooien we onze eigen glazen in. En die van onze kinderen. Maar als we slimmer omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen is er genoeg voor iedereen, zonder dat we daarbij Moeder Aarde uitputten. En dat is onze drijfveer.

Innovatie

Innoveren doe je niet alleen. Door verbinding te leggen met partijen om ons heen creëren we een ideaal klimaat voor innovaties. En we investeren veel in onze innovaties. Immers, de innovaties van vandaag zijn de standaard van morgen. We werken samen met (zakelijke) partners, universiteiten en onderzoeksinstituten omdat we geloven in innovatie door kennisdeling. En zo hebben we een aantal belangrijke productontwikkelingen op onze naam staan, zoals Priva 2-wire. Deze techniek maakt bestaande tweedraadskabels geschikt voor IP-communicatie over afstanden tot wel 500 meter.

 • Opinie
  Foto <a href="/gert-jan-jacobse">Gert Jan Jacobse</a>

  Het juiste klimaat voor betere leerprestaties

 • Opinie
  Foto <a href="/gert-jan-jacobse">Gert Jan Jacobse</a>

  Gebouwbeheer met maximale onafhankelijkheid

 • Opinie
  Foto <a href="/gert-jan-jacobse">Gert Jan Jacobse</a>

  Lagere Total Cost of Ownership? Investeren in comfort en energiebesparing loont

 • Opinie
  Foto <a href="/gert-jan-jacobse">Gert Jan Jacobse</a>

  Hoge comfortgraad en toch besparen op energie

 • Opinie
  Foto <a href="/gert-jan-jacobse">Gert Jan Jacobse</a>

  TC Energy: inzicht in energieverbruik als basis voor energiebesparing

 • Case
  Beeld Regeltechniek in het Nationaal Militair Museum is een waar huzarenstukje

  Regeltechniek in het Nationaal Militair Museum is een waar huzarenstukje

 • Case
  Beeld Universitair Ziekenhuis Brussel, een universitair ziekenhuis in beweging!

  Universitair Ziekenhuis Brussel, een universitair ziekenhuis in beweging!

 • Case
  Beeld Van der Valk Harderwijk - Duurzame technieken in ‘Hotel voor de toekomst’

  Van der Valk Harderwijk - Duurzame technieken in ‘Hotel voor de toekomst’

 • Download
  Beeld Priva Top Integration

  Priva Top Integration

 • Download
  Beeld Priva TC Energy

  Priva TC Energy

 • Download
  Beeld Priva Blue ID & Top Control 8

  Priva Blue ID & Top Control 8

 • Download
  Beeld Gebouwbeheer met Priva Blue ID

  Gebouwbeheer met Priva Blue ID

 • Download
  Beeld Duurzaamheid in hotels

  Duurzaamheid in hotels

 • Download
  Beeld Intelligente gebouwen

  Intelligente gebouwen

Priva Top Integration is een krachtig integratieplatform dat alle deelsystemen in grote gebouwen in één scherm zichtbaar maakt. Alle relevante gegevens uit systemen voor bijvoorbeeld klimaatbeheersing, verlichting, energiebeheer, beveiliging en brandveiligheid worden samengebracht in een overzichtelijk dashboard. Top Integration is als één van de eerste integratieplatforms ter wereld gecertificeerd als BACnet Advanced Workstation Software (B-AWS) en OPC UA server client.
Beeld Priva Blue ID & Top Control 8
Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid zo zichtbaar als bij deze generatie van het Priva gebouwbeheersysteem; de hardware van Priva Blue ID en de Top Control 8 software suite.
Energie-efficiënte gebouwen zijn actueler dan ooit. Energiemanagement staat dan ook hoog op de agenda bij gebouweigenaren. Priva biedt het eerste volledig geïntegreerde systeem voor gebouw- en energiemanagement: TC Energy.