Logo
  • Nieuws
  • 4 augustus 2014
  • Willem Dercksen

Zitten is dodelijk!

Zitten verkort de levensverwachting, aldus de conclusie van meerdere medische onderzoeken. Studio RAAAF en Barbara Visser maakten met hun werk Outstanding Landscape of Affordances een visie op de werkplek waarbij de stoel en de tafel niet langer het uitgangspunt zijn.

Beeld Zitten is dodelijk!

Het kan ook anders, zo redeneerden de ontwerpers van RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances) en Barbara Visser. Hun werk Outstanding Landscape of Affordances laat zien hoe kantoorgebouwen een meer actieve en gezonde houding kunnen uitlokken. Hun visie vormt een radicale breuk met het standaardkantoormeubilair evenals met een werkconcept als flexwerken dat nog altijd gebaseerd is op het zitten.

Animatie

Het resulterende ontwerp wordt gepresenteerd in een animatie van een futuristisch landschap dat uitnodigt tot staand werken. In de woorden van RAAAF en Barbara Visser:
“De animatie laat een grote rotsachtige sculptuur zien die is ontworpen vanuit 1.000 mogelijke werkposities tussen staan en liggen in. De affordances (handelingsmogelijkheden) van de sculptuur dagen mensen uit om wisselende werkposities gedurende een dag aan te nemen en zorgt daarom voor een constant hoge concentratie. De rijkdom van dit landschap van affordances geeft mensen de vrijheid om optimale posities aan te nemen die passen bij verschillende taken gedurende de dag op de werkvloer.”

Creëer de optimale werkomgeving

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace? Het marktevent 'The Great Workplace to be' geeft in één dag nieuwe inzichten, resultaten en innovaties om uw human capital optimaal te laten renderen. Meer informatie

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform