Logo

Het facilitaire kantoorgebouw

Auteur: Paul Janssen

Facilicom Services Group, een van Nederlands toonaangevende facilitaire dienstverleners, geeft met haar nieuwe hoofdkantoor inzicht in wat er vandaag de dag zoal mogelijk is op het terrein van toegepast facilitair management en duurzaam ondernemen. Het gebouw is ontwikkeld vanuit een totaalvisie op toegepast duurzaam ondernemen en geïntegreerd facility management. Het beste en meest innovatieve dat de markt nu te bieden heeft, is verwerkt in het nieuwe hoofdkantoor van Facilicom in Schiedam.

 

In dit boek wordt het proces van nieuwbouw van dichtbij gevolgd, waarbij tevens alle facilitaire vraagstukken op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau aan de orde komen. Duidelijk wordt dat het zogeheten Life Cycle Costing-denken een belangrijke bijdrage is van facility management aan de ontwikkeling en inrichting van gebouwen.

Locatiekeuze, onderhandelingen, in-/uitbesteden, schoonmaak, logistiek, cateringconcepten, allemaal zijn het vraagstukken die concreet aan de orde komen. Facility management is een zich permanent ontwikkelend vakgebied met een grote behoefte aan Best Practices. Zo’n Best Practice is het nieuwe hoofdkantoor van Facilicom en dat maakt het boek zeer geschikt voor het HBO-onderwijs.