Logo

FMM.nl is vanaf nu F-Facts.nl

  • Nieuws
  • 24 februari 2017
  • Tom Tuning

Unieke hoeveelheid BREEAM-NL sterren toegekend

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft 61 BREEAM-NL In-Use sterren uitgereikt aan drie Strukton publiek-private-samenwerkings-projecten. Vier sterren voor hercertificering van DUO in Groningen op Asset en 3 sterren voor beheer. Ook kreeg het Ministerie van Financiën in Den Haag 3 sterren voor zowel gebouw als beheer. Het Kromhout Kazerne in Utrecht kreeg zelfs zes keer vier sterren op zowel Asset als Beheer.

Beeld Unieke hoeveelheid BREEAM-NL sterren toegekend

Zowel de DGBC, als Strukton Worksphere, partners en opdrachtgevers zijn trots op de excellent scorende werkomgevingen. “Geweldig dat zes gebouwen tijdelijk zijn gecertificeerd. En ook nog eens met ongekend hoge score op zowel Asset als Beheer: Excellent,” zegt Thomas Metz, verantwoordelijk voor het BREEAM-NL In-Use keurmerk bij de DGBC.

Het is uniek dat zes kantoorgebouwen van de Kromhout Kazerne zijn gecertificeerd met vier sterren. Dit is een gelijk een verdubbeling van het aantal gebouwen in Nederland met deze certificering. Met een BREEAM-traject wordt naast op duurzaamheid, ook getoetst op gebouwmanagement en gezondheid. Strukton Worksphere toont hiermee aan dat de gebouwen gezond en energiezuinig zijn voor gebruikers, wat resulteert tot een positieve invloed op het ziekteverzuim, het leefklimaat en de productiviteit.

Afval scheiden in zes stromen

De huisvesting van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen was in 2013 het eerste kantoorpand van de Rijksoverheid dat vier sterren kreeg toegekend. Met de hercertificering van de vier sterren bestendigt DUO zijn duurzame ambities. Bij DUO en de belastingdienst geven veel aandacht aan het handhaven en het verbeteren van de ecologie. Onder andere wordt het afval gescheiden in zes stromen, waardoor het afval bijna volledig wordt hergebruikt. “Het geeft energie om partijen te helpen met het realiseren en aantoonbaar maken van hun mvo-doelstellingen. Door het gezamenlijk te onderkennen en goed samen te werken, kunnen we met kleine en grote stappen ons doel bereiken”, zegt Anke van Leeuwen, BREEAM-NL In-Use expert bij Strukton Worksphere.

Producttips