Logo

FMM.nl is vanaf nu F-Facts.nl

  • Nieuws
  • 13 april 2017
  • Mariel Hovemann
  • Bron: FMN

Facility managers dringen door in de ‘Duurzame 50’

Dit jaar hebben zeven personen met een directe link naar het facilitaire werkveld een plaats weten te veroveren in de ‘ABN AMRO Duurzame 50’ zo meldt de beroepsvereniging voor het facilitaire domein (FMN).

Beeld Facility managers dringen door in de ‘Duurzame 50’

“Facility managers krijgen hiermee langzaam maar zeker de erkenning die zij verdienen voor hun rol in de verduurzaming van de gebouwde omgeving,” zegt verenigingsmanager Roel Masselink. De ‘ABN AMRO Duurzame 50’ wordt elk jaar door een vakkundige jury samengesteld en is een lijst van personen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving in Nederland ook echt duurzamer te maken.

Terechte erkenning

Facility managers zijn meer dan eens de drijvende kracht achter en bij verduurzamingsprojecten in de gebouwde omgeving, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Het grote aantal facility managers in de Duurzame 50 van dit jaar weerspiegelt nu eindelijk die rol op het gebied van verduurzaming aldus de beroepsvereniging. Ook Yvette Watson, voorzitter van de FMN Expertgroep Circulaire & Inclusieve Economie en de hoogste binnenkomer in de top 50, is met haar 8ste plaats een voorbeeld van zo’n drijvende kracht. Masselink: “De achtste plaats in de Duurzame 50 van dit jaar is niet alleen een terechte erkenning voor de rol van de facility manager, maar vooral een welverdiende erkenning voor de bijdrage die Yvette al jarenlang levert op het gebied van verduurzaming. Als het gaat om duurzaamheid is Yvette zowel binnen haar werk voor de Koninklijke Bibliotheek en haar bedrijf PHI Factory, als binnen FMN een toonbeeld voor anderen. Haar gedrevenheid, passie en overtuigingskracht werken aanstekelijk.” Ook de top 20-notering van Bart Blokland en Ton Bernts van Alliander is een duidelijke erkenning voor de rol van facility managers aldus Masselink.

‘Echte’ facility managers

In eerdere jaren wist FMN-lid Bram Adema, directeur-eigenaar van CFP, een adviesbureau op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken, al tot de Duurzame 50 door te dringen. Ook dit jaar is hij weer in de lijst vertegenwoordigd. Het is nu echter voor het eerst dat er ‘echte’ facility managers, zoals Yvette Watson, Bart Blokland, Ton Bernts en Theo Peters (Achmea), een plek in de Duurzame 50 weten af te dwingen. Ook FMN-lid Geerke Hooijmeijer-Versteeg van PHI Factory staat als projectleider dicht bij het facilitaire werkveld.

Producttips