Logo

FMM.nl is vanaf nu F-Facts.nl

  • Nieuws
  • 17 mei 2017
  • Bron: RVO

Verduurzaming uitbesteden? Doe de check!

Veel gebouweigenaren willen hun gebouwen verduurzamen. De toepassing van energiemaatregelen is goed te combineren met onderhoud en uitbesteden van onderhoud kan met een Energieprestatiecontract (EPC). Is dit een interessante optie voor u? Doe nu online de EPC PreCheck van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Beeld Verduurzaming uitbesteden? Doe de check!

Nederland geeft per jaar €5 miljard uit aan technisch beheer en onderhoud van gebouwen. Installatiebedrijven leveren meestal diensten op basis van inspanningscontracten. Dit leidt niet altijd tot het meest efficiënte resultaat, met als gevolg hogere energielasten en een minder goed binnenklimaat. Een EPC kan hiervoor de oplossing bieden, omdat hierin de prestatie van de leverancier meetbaar en objectief evalueerbaar wordt gemaakt.

De EPC PreCheck geeft de gebouweigenaar in nog geen vijf minuten inzicht of het uitbesteden van duurzame maatregelen en goed onderhoud via een EPC een interessante optie is. Dat hangt af van het gebouwtype, de energiekosten en eerdere uitgevoerde renovaties. Maar ook van de organisatie zelf. Is er voldoende expertise aanwezig? Is er draagvlak voor uitbesteding van onderhoud? Zijn gegarandeerde gebouw- en energieprestaties gewenst? Na het invullen van de vragen krijgt u een eerste indicatie over energie-efficientie-opties.

Klik hier voor de EPC PreCheck

Producttips