Logo
  • Nieuws
  • 15 november 2016
  • Mariel Hovemann Foto: De Slaapfabriek
  • Bron: Omroep Gelderland

Teuge krijgt het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa

Arvid Prigge van hotel De Slaapfabriek wil naast zijn hotel een losse vergaderruimte bouwen. En niet zomaar een vergaderruimte, een die uit de 3D-printer komt en waarvan je de binnenkant kunt aanpassen op het onderwerp waarover je vergadert. De eerste 100.000 euro heeft hij al binnen.

Beeld Teuge krijgt het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa

“We gaan iets maken wat enorm veel de beleving helpt waar je in vergadert. Ik vergader zelf de hele dag. En een hele dag vergaderen in standaardruimtes, daar word je niet vrolijk van. Dus dat gaan we anders doen,” aldus Prigge op Omroep Gelderland.

Het gebouw krijgt de vorm van de wervelingen van een vliegtuig, geïnspireerd op het nabijgelegen vliegveld in Teuge. Binnenin kun je via grote projectieschermen de ruimte aanpassen op het onderwerp waarover je vergadert.

Energieneutraal

Het gebouw is energieneutraal aldus de ondernemer. Er is nauwelijks bouwafval en alles wordt op de locatie geprint. De eerste 100.000 euro zijn binnen, nog 300.000 te gaan. Dan begint in juli volgend jaar het printen en staat er na 10 dagen het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa.

Producttips