Logo
 • Video
 • 28 maart 2018
 • Bron: Iron Mountain

Video: Hier moet u op letten bij het afvoeren van oude laptops en mobieltjes

Nieuwe werkwijzen leveren uw bedrijf concurrentievoordeel op. Maar wat doet u met IT-apparatuur waarvan de levensduur ten einde loopt? Bij het afvoeren van oude laptops, mobiele telefoons, servers en andere apparatuur komt meer kijken dan men denkt.

Niet alleen loopt u het risico dat uw data opnieuw hersteld moet worden en de beveiliging van uw bedrijf in gevaar komt, maar ook bent u wettelijk verplicht om te voldoen aan zowel de Europese WEEE-richtlijn als aan overheidsrichtlijnen en regelgeving voor bedrijven op het vlak van milieubeheer.

U dient uw oude IT-apparatuur veilig, verantwoord en conform de regelgeving te vernietigen, en u moet kunnen bewijzen dat u dit gedaan heeft. Als u dit niet doet stelt u uw bedrijf bloot aan een serieus risico: de boetes die u moet betalen kunnen oplopen tot in de miljoenen. Bovendien stapelt die oude apparatuur zich op tot een steeds groter wordende berg in uw kantoor.

 

Wat als u:

 • er zeker van kunt zijn dat alle resterende data veilig gewist wordt voordat de datadrager wordt vernietigd?
 • ruimte kunt vrijmaken in uw kantoor of opslagruimte?
 • erop kunt vertrouwen dat uw afgedankte IT-apparatuur conform de regelgeving en op een milieuvriendelijke wijze vernietigd wordt?
 • uw apparatuur gedurende het gehele vernietigingsproces kunt volgen via een verifieerbare beheerketen en controletraject, inclusief certificaten voor dataverwijdering , apparatuur-recycling en -vernietiging?
 • de vernietings- en recyclingkosten kunt compenseren met de mogelijke opbrengst als u de apparatuur verkoopt via remarketing.
 • IT Asset Disposition program

SITAD (Secure IT Asset Disposition) is de oplossing van Iron Mountain voor de veilige afvoer van IT-apparatuur, en biedt u de mogelijkheid om uw oude, afgedankte of afgeschreven apparatuur te vernietigen, recyclen of remarketen. Wij laten u in alle fases van het vernietigingsproces weten waar uw apparatuur zich bevind door middel van track and trace en zorgen ervoor dat u de beste prijs ontvangt voor alles dat hergebruikt kan worden. Het kiezen van een leverancier die veiligheid en compliance voorop stelt, geeft u gemoedsrust.

Uw voordelen:

 • samenwerking met een marktleider in chain of custody, veilige logistiek en gepatenteerde voertuigbeveiliging.
 • een veilige en gestructureerde strategie voor de afvoer van IT-apparatuur die voorkomt dat uw bedrijf bijdraagt aan het wereldwijde e-waste-probleem.
 • erop kunnen vertrouwen dat uw afgedankte apparatuur verwerkt wordt conform milieuvoorschriften, zoals de Europese WEEE-richtlijn en de ISO14001-norm.
 • mogelijke restwaarde van herbruikbare apparatuur ter compensatie van de kosten voor vernietiging en recycling via 's werelds grootste distributienetwerk van IT-apparatuur.

Een solide programma voor de afvoer van IT-apparatuur dat voldoet aan al uw behoeften op het gebied van veilige vernietiging en tegelijkertijd de waarde van afgedankte apparaten op een veilige, efficiënte en milieubewuste manier maximaliseert. Dit heeft Iron Mountain u allemaal te bieden. De veilige afvoer van IT-apparatuur is een noodzaak. Iron Mountain heeft een omvangrijk programma dat voldoet aan al uw behoeften op het gebied van vernietiging en remarketing.

Iron Mountain (NYSE: IRM) is wereldleider op het gebied van informatiebeheer en archiefopslag. De diensten die Iron Mountain biedt op het gebied van papieren en digitale informatiestromen, doen de kosten, risico´s en inefficiënties van klanten drastisch dalen.

Producttips

Ook interessant

De basisprincipes van digitaliseren
Download de gratis whitepaper