Logo

Cases

De F-Facts Case Base geeft een helder overzicht van aansprekende projecten die zijn uitgevoerd door verschillende leveranciers. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, vertellen leveranciers over deze projecten; hoe ze tot stand kwamen, welke uitdaging zij hadden, hoe het project is ingevuld en met welk resultaat. De F-Facts case Base is een uitstekend hulpmiddel voor iedere facility professional bij de zoektocht naar en keuze van nieuwe leveranciers.

Cases in categorie Huisvesting (40)

 • Beeld AFAS Experience Center: groen als verbindende schakel

  AFAS Experience Center: groen als verbindende schakel

  Aan de inspiratielaan in Leusden verrijst het AFAS Experience Center, het gloednieuwe hoofdkantoor van AFAS Software. Hoewel je het concept eigenlijk te kort doet door het een kantoor te noemen: het gebouw huisvest naast 750 werkplekken ook een theater met 820 zitplaatsen, een restaurant met 700 stoelen en een atrium voor evenementen en tentoonstellingen. De lokalen in de zijvleugel worden gebruikt voor opleidingen.
 • Beeld Verduurzaming ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten

  Verduurzaming ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten

  Ziekenhuis Nij Smellinghe bouwt aan een duurzame organisatie. Zo blijft het Drachtster ziekenhuis voorbereid op de toekomst. De zorg verandert en dat vraagt om aanpassingen aan het ziekenhuisgebouw. De verbouwingen zijn de afgelopen maanden doorgegaan, ook na aanvang van de corona-uitbraak.
 • Beeld Circulaire renovatie loods C-Bèta in Hoofddorp

  Circulaire renovatie loods C-Bèta in Hoofddorp

  Eerder dit jaar is de aannemingsovereenkomst tussen Schiphol Trade Park en Heembouw Kantoren getekend voor de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta in Hoofddorp. Het betreft een uitbreiding van werkplekken van de bestaande circulaire werklocatie en evenementen.
 • Beeld Fontys Stappegoor: duurzaam 'aardgasloos' gebouw in Tilburg

  Fontys Stappegoor: duurzaam 'aardgasloos' gebouw in Tilburg

  Onlangs is de Fontys Stappegoor onderwijsinstelling in Tilburg opgeleverd, een duurzaam 'aardgasloos' gebouw dat ruimte biedt aan ruim 3500 studenten van Fontys Hogeschool ICT en de Academy for Creative Industries. Centraal staan ontmoeting en samenwerking, wat terugkomt in het interieur met veel zithoeken, banken, zittribunes en (sta)tafels op duurzame karpetten in aparte dessins.
 • Beeld 3 sterren BREEAM voor hoofdkantoor VIVAT

  3 sterren BREEAM voor hoofdkantoor VIVAT

  Het hoofdkantoor van verzekeraar VIVAT heeft een hoge duurzaamheidsscore behaald bij de laatste BREEAM-certificatie. VIVAT, onder meer bekend van de merken Zwitserleven en Reaal, behaalde 3 sterren op al de drie onderdelen Beheer, Asset en Gebruik. Ondanks de strengere regelgeving wist VIVAT haar score met twee sterren te verbeteren, ten opzichte van de laatste certificering. Hiermee schaart VIVAT zich bij een selecte club van slechts twee bedrijven in Nederland.
 • Beeld Hive: duurzaamste multifunctionele gebouw ter wereld

  Hive: duurzaamste multifunctionele gebouw ter wereld

  Hive, het Unilever Foods Innovation Centre, is een nieuwe onderzoeksfaciliteit op Wageningen Campus, Het gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen dankzij een geïntegreerde samenwerking met experts op het gebied van innovatieve architectuur, bouw en ontwikkeling. Door dit integrale design & build proces ontving het ontwerp de maximale duurzaamheidscertificering, BREEAM-NL Outstanding.
 • Beeld Innovatie en co-creatie: circulair energieneutraal kantoor Royal HaskoningDHV

  Innovatie en co-creatie: circulair energieneutraal kantoor Royal HaskoningDHV

  Royal HaskoningDHV wilde in Amsterdam een circulair kantoor neerzetten dat optimaal aansloot bij de wensen van de gebruikers. De zoektocht naar en ontwikkeling van het nieuwe kantoor werd een spannend avontuur waarbij van veel conventies afscheid werd genomen. Het resultaat oogst veel lof: “Wat jullie in Amsterdam hebben gedaan wil ik ook in Johannesburg.”
 • Beeld Het schoolgebouw als inspirerend landschap

  Het schoolgebouw als inspirerend landschap

  Voor de nieuwbouw van het Huygens College in Heerhugowaard is ruim de tijd genomen. Dat is er aan af te zien: volgens een goed doordacht plan is een licht en inspirerend gebouw verrezen. De vloeren zijn een markant onderdeel van het speelse ontwerp, dat zich manifesteert in kronkelende vormen die het Noord-Hollandse landschap weerspiegelen.
 • Beeld 25 jaar focus op duurzaamheid: lessons learned

  25 jaar focus op duurzaamheid: lessons learned

  Organisaties staan onder steeds grotere druk om een vuist te maken tegen klimaatverandering. Facilitair managers kunnen echter een bijdrage aan de oplossing leveren. Geanne van Arkel, Head of Sustainable Development bij tapijttegelfabrikant Interface, deelt haar lessen uit een kwart eeuw focus op duurzaamheid.
 • Beeld Dianet: verschillende verdiepingen en doelen, één geheel

  Dianet: verschillende verdiepingen en doelen, één geheel

  Het welzijn van de mens, versterkt door het interieur. Dianet verbetert de kwaliteit van het leven van mensen die geraakt worden door nierfalen en moeten dialyseren. Dit doet de organisatie vanuit verschillende locaties in Utrecht en Amsterdam. Op het terrein van het Diakonessenhuis in Utrecht is onlangs een Gezondheidshuis gerealiseerd. Hierin bevindt zich ook het vernieuwde dialysecentrum van Dianet.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform