Logo

Cases

De F-Facts Case Base geeft een helder overzicht van aansprekende projecten die zijn uitgevoerd door verschillende leveranciers. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, vertellen leveranciers over deze projecten; hoe ze tot stand kwamen, welke uitdaging zij hadden, hoe het project is ingevuld en met welk resultaat. De F-Facts case Base is een uitstekend hulpmiddel voor iedere facility professional bij de zoektocht naar en keuze van nieuwe leveranciers.

Cases in categorie Huisvesting (44)

 • Beeld Brafon toetst voor het Rijksvastgoedbedrijf gebouwen van Defensie

  Brafon toetst voor het Rijksvastgoedbedrijf gebouwen van Defensie

  Brafon Brandveiligheidsmanagement heeft van het Rijksvastgoedbedrijf opdracht gekregen om ongeveer 250 gebouwen van Defensie in drie regio’s te toetsen op brandveiligheid. Naast het toetsen van het vastgoed zal er ook een eerste advies opgesteld worden over de aanpak van mogelijke gebreken. Deze opdracht, in opdracht van het Ministerie van Defensie, moet het vastgoed van het Ministerie brandveiliger maken. Het vastgoed wordt intensief onderworpen aan 'quickscans', waarna in een volgende fase van het traject eventuele herstelwerkzaamheden wordt uitgevoerd.
 • Beeld Verouderd kantoorgebouw wordt ‘Smart Building’

  Verouderd kantoorgebouw wordt ‘Smart Building’

  Sinds begin 2018 is het grondig gerevitaliseerde kantoorgebouw MM25 (Marten Meesweg 25) in Rotterdam het nieuwe hoofdkantoor van de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis. Projectontwikkelaar OVG Real Estate verhuurt 8.400 m² kantoorruimte aan de ondernemingen in het gebouw gelegen op een zichtlocatie aan de A20 in Rotterdam. De ingebruikname van het gebouw is het sluitstuk van een grootschalige herhuisvesting binnen de regio Rotterdam.
 • Beeld Risicodragend Projectmanagement voor GGD Gelderland-Zuid

  Risicodragend Projectmanagement voor GGD Gelderland-Zuid

  GGD Gelderland-Zuid krijgt een prachtig duurzaam en transparant kantoorgebouw aan de Professor Bellefroidstraat in Nijmegen. In dit kantoorgebouw zullen ook de publieke functies van GGD Gelderland-Zuid worden ondergebracht.
 • Beeld Castellum: werkplek volgens Well Building Standard

  Castellum: werkplek volgens Well Building Standard

  Toen het vastgoedbedrijf Castellum van plan was om hun regionale kantoor in Stockholm te renoveren, wilden ze een uitstekende werkplek ontwerpen: een kantoor dat het welzijn van het personeel zou verbeteren en de werkprestaties zou verbeteren. Om deze reden koos Castellum ervoor om de eerste Zweedse werkplek te zijn die certificering behaalde onder de Well Building Standard, een relatief nieuwe standaard gericht op gezondheid en welzijn.
 • Beeld AFAS Experience Center: groen als verbindende schakel

  AFAS Experience Center: groen als verbindende schakel

  Aan de inspiratielaan in Leusden verrijst het AFAS Experience Center, het gloednieuwe hoofdkantoor van AFAS Software. Hoewel je het concept eigenlijk te kort doet door het een kantoor te noemen: het gebouw huisvest naast 750 werkplekken ook een theater met 820 zitplaatsen, een restaurant met 700 stoelen en een atrium voor evenementen en tentoonstellingen. De lokalen in de zijvleugel worden gebruikt voor opleidingen.
 • Beeld Verduurzaming ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten

  Verduurzaming ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten

  Ziekenhuis Nij Smellinghe bouwt aan een duurzame organisatie. Zo blijft het Drachtster ziekenhuis voorbereid op de toekomst. De zorg verandert en dat vraagt om aanpassingen aan het ziekenhuisgebouw. De verbouwingen zijn de afgelopen maanden doorgegaan, ook na aanvang van de corona-uitbraak.
 • Beeld Circulaire renovatie loods C-Bèta in Hoofddorp

  Circulaire renovatie loods C-Bèta in Hoofddorp

  Eerder dit jaar is de aannemingsovereenkomst tussen Schiphol Trade Park en Heembouw Kantoren getekend voor de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta in Hoofddorp. Het betreft een uitbreiding van werkplekken van de bestaande circulaire werklocatie en evenementen.
 • Beeld Fontys Stappegoor: duurzaam 'aardgasloos' gebouw in Tilburg

  Fontys Stappegoor: duurzaam 'aardgasloos' gebouw in Tilburg

  Onlangs is de Fontys Stappegoor onderwijsinstelling in Tilburg opgeleverd, een duurzaam 'aardgasloos' gebouw dat ruimte biedt aan ruim 3500 studenten van Fontys Hogeschool ICT en de Academy for Creative Industries. Centraal staan ontmoeting en samenwerking, wat terugkomt in het interieur met veel zithoeken, banken, zittribunes en (sta)tafels op duurzame karpetten in aparte dessins.
 • Beeld 3 sterren BREEAM voor hoofdkantoor VIVAT

  3 sterren BREEAM voor hoofdkantoor VIVAT

  Het hoofdkantoor van verzekeraar VIVAT heeft een hoge duurzaamheidsscore behaald bij de laatste BREEAM-certificatie. VIVAT, onder meer bekend van de merken Zwitserleven en Reaal, behaalde 3 sterren op al de drie onderdelen Beheer, Asset en Gebruik. Ondanks de strengere regelgeving wist VIVAT haar score met twee sterren te verbeteren, ten opzichte van de laatste certificering. Hiermee schaart VIVAT zich bij een selecte club van slechts twee bedrijven in Nederland.
 • Beeld Hive: duurzaamste multifunctionele gebouw ter wereld

  Hive: duurzaamste multifunctionele gebouw ter wereld

  Hive, het Unilever Foods Innovation Centre, is een nieuwe onderzoeksfaciliteit op Wageningen Campus, Het gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen dankzij een geïntegreerde samenwerking met experts op het gebied van innovatieve architectuur, bouw en ontwikkeling. Door dit integrale design & build proces ontving het ontwerp de maximale duurzaamheidscertificering, BREEAM-NL Outstanding.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform